تاریخ انتشار: یکشنبه 29 آذر 1394
عضویت 900 همدانی در بانک خون بند ناف

  عضویت 900 همدانی در بانک خون بند ناف

مسئول بانک خون بند ناف استان همدان گفت: تاکنون 900 نفر در بانک خون بند ناف همدان عضو شده اند.
امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان، عباس وکیلیان افزود: تا سال 92 حدود 400 نفر در بانک خون بند ناف همدان عضو بودند در حالیکه از ابتدای سال 93 تاکنون 500 عضو جدید در این بانک جذب شده اند.
وی بیان کرد: هم اکنون به طور میانگین روزانه یک نفر جذب بانک خون بند ناف در استان می شوند در حالیکه تا سال 92 ماهانه هفت نفر در این بانک عضو شده اند.
این کارشناس ارشد فیزیولوژی با بیان اینکه ثبت نام در بانک خون بند ناف اینترنتی شده است تصریح کرد: خانواده های متقاضی برای عضویت در این بانک می توانند در هفته 36 بارداری به آزمایشگاه جهاد دانشگاهی واقع در آرامگاه بوعلی مراجعه کرده و اقدامات لازم را انجام دهند.
به گزارش ایرنا، وی بیان تصریح کرد: هنگامی که نوزادی به دنیا می آید، بند ناف وی توسط پزشک بریده می شود که منظور از خون بند ناف، خون باقیمانده در داخل جفت است که پس از قطع بند ناف بیرون می آید.
مسول بانک خون همدان ادامه داد: امروزه پزشکان خون بند ناف قطع شده در بدو تولد را نگهداری می کنند تا شاید این سلول ها در آینده برای خود نوزاد و یا اطرافیانش مورد مصرف پزشکی قرار گیرد.
وی افزود: هم اکنون در کشور ایران، نگهداری و ذخیره خون بند ناف انجام می گیرد و مردم می توانند از این امکان استفاده کنند.
وکیلیان عنوان کرد: خون بندناف مملو از سلول های بنیادی است که اگر در آینده کودک یا اعضای خانواده وی به هر دلیلی به این سلول ها احتیاج پیدا کردند می توان به راحتی از آن استفاده کرد.
این کارشناس ارشد فیزیولوژی ادامه داد: نگهداری از خون بند ناف بسیار هزینه بر است و رقمی که از خانواده ها برای نگهداری گرفته می شود در مقابل هزینه های نگهداری ناچیز است.
وی عنوان کرد: خون بند ناف که به عنوان خون جفتی شناخته می شود، خونی است که در جنین در حال تکوین داخل رحم مادر جریان دارد و پس از تولد نوزاد، خون باقیمانده در بند ناف و جفت که غنی از سلول های بنیادی است، دور ریخته می شود.
وکیلیان افزود: سلول های بنیادی که از بند ناف گرفته می شود، بسیار پر توان هستند و در اثر تکثیرهای پی در پی دچار پیری نمی شوند، به طوری که با تزریق یا جایگزینی آنها در مناطقی از بدن که به صورت جدی آسیب دیده اند می توان به بهبودی کامل دست یافت.
وی ادامه داد: خون بند ناف نوزاد دارای ارزش پزشکی زیادی برای اعضای خانواده ها بوده و هنگام بروز برخی بیماری های خاص و نیاز به پیوند در اعضای خانواده از این خون می توان برای درمان استفاده کرد.
مسول بانک خون همدان اضافه کرد: هزینه اولیه برای عضویت در این بانک 18 میلیون ریال است و سالانه نیز یک میلیون و 160 هزار ریال بابت نگهداری این خون از خانواده ها دریافت می شود.
وکیلیان گفت: در سالجاری درمان بیماری فلج مغزی از طریق پیوند نیز به تعداد عمل هایی افزوده شده است که از طریق خون بندناف انجام می شود.
وی با بیان اینکه منجمد شده خون بند ناف نوزاد ذخیره می شود تا برای درمان بیماری هایی نظیر سرطان خون در بزرگسالی استفاده شود بیان کرد: اختلالات سلول های بنیادی بیماری هایی همچون کم خونی آپلاستیک، کم خونی فانکونی، هموگلوبینوری حمله ای شبانه (PNH)، لوسمی های حاد، لوسمی مزمن، بیماری های نقص در تولید لنفوسیت ها،ناهنجاری های ارثی گلبو ل های قرمز و اختلالات سیستم ایمنی مادرزادی از دیگر بیماری هایی است که می توان با کمک خون بند ناف آنها را درمان کرد.
هم اکنون 59 هزار نفر در بانک خون بند ناف کشور عضو هستند.
پایان مطلب/

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه