تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از خون بندناف انسانی به غضروف در محیط آزمایشگاه
تاریخ انتشار: چهارشنبه 03 تیر 1394
| امتیاز:
روش های مختلف درمانی جهت بازسازی آسیب های غضروف مفصلی گسترش پیدا کرده اند، اما هیچکدام یک راه حل بهینه در درمان آنها فراهم ننموده اند. سلول های بنیادی مزانشیمی خون بندناف انسانی (HUCB-MSCs) به عنوان منبع سلولی جایگزین نوید بخش جهت ترمیم غضروف در نظر گرفته می شود.
اهداف: بررسی میزان موفقیت جداسازی MSCs از HUCB و همچنین پتانسیل تمایز به غضروف از HUCB-MSCs در محیط آزمایشگاه می باشد.
مواد و روش ها: 32 نمونه UCB جمع آوری شد، علاوه بر این 5 نمونه مغزاستخوان (BM) و 5 نمونه خون محیطی (PB)، به عنوان گروه کنترل مرجع در نظر گرفته شد. نمونه های استفاده شده سلول های تک هسته ای جدا شده از MSCs بودند که تحت شرایط کاملاً استریل کشت داده شده بودند، و به لحاظ مورفولوژی و از طریق حضور CD44 و CD105 و عدم حضور CD34 تأیید شدند.
نتایج: میزان موفقیت جداسازی UCB-MSCs 25% بود، که این میزان پائین تر از PB (40%) و BM (80%) بود. بر این اساس، برخی از پارامترهای ورودی جهت جداسازی موفقیت آمیز MSCs از UCB پیشنهاد شد. در نمونه های انتخاب شده که پارامترهای پیشنهاد شده به طور کامل انجام شد، میزان موفقیت به 72% افزایش پیدا کرد. این همراه با فراهم کردن شرایط بهینه آزمایش بود؛ در نوع اصلی محیط گسترش، میزان موفقیت به 80% رسید. سپس، MSCs که به طور موفقیت آمیزی گسترش پیدا کرده بودند توسط کشت در سیستم پلیت micromass در حضور فاکتور رشد تغییر شکل دهنده بتا-1 و محیط غضروف عاری از سرم جنین گاوی تحت تمایز به غضروف قرار گرفتند تا توانایی آنها تحت غضروف زایی ارزیابی شود. تمایز به لحاظ میکروسکوپی با استفاده از رنگ های خاصی تأیید شد، و توسط واکنش زنجیره ای پلیمراز با رونویسی معکوس جهت بیان ژن های اگریکان و کلاژن II ثابت گردید. در نتیجه، تمایز به غضروف از HUCB-MSCs در شرایط آزمایشگاهی ممکن است.