اثر سن مادر بر بیان مارکرهای سلول بنیادی مزانشیمی در اجزاء بندناف انسانی
تاریخ انتشار: دوشنبه 16 شهریور 1394
| امتیاز:
مقدمه: اگرچه بندناف انسانی (UC) قبلاً به عنوان یک زباله پزشکی مطرح می شد، از آن به عنوان یک منبع اصلی از سلول های بنیادی جنینی جهت طب ترمیمی استفاده می شود که کاربردهای آن در طی چندسال اخیر افزایش یافته است. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر سن مادر بر بیان شاخص های سلول بنیادی مزانشیمی (MSC) CD105 و CD29 در مناطق مختلف UC انسانی می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی مقایسه ای، صد UC کامل از 5 گروه سنی (45-20 سال) بعد از زایمان از مادران سالم جمع آوری شد و برای ارزیابی بیان ایمنی و ژن مارکرهای آنتی ژن سطحی CD105 و CD29 با استفاده از تکنیک های ایمنوهیستوشیمی و RT-PCR پردازش شدند.
نتایج: بیان ایمنی CD105 و CD29 در غشاء آمنیوتیک (AM) و ژله وارتون (WJ)، شریان بندناف (UA) و ورید بندناف (UV) ارتباط معنی دار منفی با سن مادر نشان داد (P<0.001). کاهش مقادیر سلول ها و همچنین مارکرهای MSC مورد مطالعه و سطوح بیان ژن های آنها در مادران با سن بالا ثبت شده بود. MSCs با مارکر CD105 مثبت در UA فراوان تر بودند، درحالی که MSCs با مارکر CD29 مثبت در AM و WJ بیشتر بودند.
نتیجه گیری: کاهش بیان مارکرهای سلول بنیادی مزانشیمی CD105 و CD29 با سن پیشنهاد می کند که جداسازی انتخابی MSCs از ژله وارتون، شریان بندناف یا ورید بندناف از مادران جوان تر باید توصیه شود.