قرار گرفتن در معرض کافئین ویژگی قهوه ای شدن را در بافت چربی در شرایط برون تنی و درون تنی القا می کند

تاریخ انتشار: جمعه 21 تیر 1398 | امتیاز: Article Rating

بافت چربی قهوه ای(BAT) قادر است که به طور سریع گرما تولید کند و مواد غذایی ماکرو مانند گلوکز و لیپیدها را از طریق فعال کردن پروتئین جفت نشونده میتوکندریایی1(UCP1) متابولیزه کند. رژیم غذایی می تواند عملکرد UCP1 را تعدیل کند اما ظرفیت مواد غذایی منفرد برای پیشبرد فراوانی و فعالیت UCP1 به خوبی اثبات نشده است. مصرف کافئین با از دست رفتن وزن بدن و افزایش هزینه انرژی همراه است اما این که می تواند UCP1 را فعال کند یا خیر مشخص نیست. این مطالعه اثر کافئین روی گرمازایی بافت چربی قهوه ای را در شرایط درون تنی و برون تنی ارزیابی کرد. آدیپوسیت های مشتق از سلول های بنیادی و قرار گرفته در معرض غلظت یک میلی مولار کافئین فراوانی پروتئین UCP1 و متابولیسم سلولی افزایش یافته ای را نشان داده اند که با مصرف اکسیژن و نشت پروتونی تقویت شده همراه است. این پاسخ های عملکردی با تغییرات ساختاری شبه قهوه ای شده در محتوای میتوکندریایی و قطرات لیپیدی همراه بود. هم چنین کافئین بیان PPARGC1A و بیوژنز میتوکندریایی را همراه با تعدادی از مارکرهای انتخابی بافت چربی و ژن های مارکر بژ شدن افزایش داد. در شرایط درون تنی، خوردن قهوه(نه آب) دمای منطقه سوپراکلاویکولار را که در منطقه اصلی بافت چربی قهوه ای انسان های بالغ قرار گرفته است را تحریک کرد و نشان گر گرمازایی بود. در مجموع، این نتایج نشان می دهد که کافئین می تواند عملکرد بافت چربی قهوه ای را در خنثی کردن دمایی افزایش دهد و ممکن است این پتانسیل را داشته باشد که به طور درمانی در انسان های بالغ استفاده شود.

Sci Rep. 2019 Jun 24;9(1):9104. doi: 10.1038/s41598-019-45540-1.

Caffeine exposure induces browning features in adipose tissue in vitro and in vivo.

Velickovic K1, Wayne D2, Leija HAL1, Bloor I2, Morris DE3, Law J2, Budge H2, Sacks H4, Symonds ME5,6, Sottile V7.

Abstract

Brown adipose tissue (BAT) is able to rapidly generate heat and metabolise macronutrients, such as glucose and lipids, through activation of mitochondrial uncoupling protein 1 (UCP1). Diet can modulate UCP1 function but the capacity of individual nutrients to promote the abundance and activity of UCP1 is not well established. Caffeine consumption has been associated with loss of body weight and increased energy expenditure, but whether it can activate UCP1 is unknown. This study examined the effect of caffeine on BAT thermogenesis in vitro and in vivo. Stem cell-derived adipocytes exposed to caffeine (1 mM) showed increased UCP1 protein abundance and cell metabolism with enhanced oxygen consumption and proton leak. These functional responses were associated with browning-like structural changes in mitochondrial and lipid droplet content. Caffeine also increased peroxisome proliferator-activated receptor gamma coactivator 1-alpha expression and mitochondrial biogenesis, together with a number of BAT selective and beige gene markers. In vivo, drinking coffee (but not water) stimulated the temperature of the supraclavicular region, which co-locates to the main region of BAT in adult humans, and is indicative of thermogenesis. Taken together, these results demonstrate that caffeine can promote BAT function at thermoneutrality and may have the potential to be used therapeutically in adult humans.

PMID: 31235722
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آرشیو سالانه
آرشیو سالانه
Skip Navigation Links.
نظرات خوانندگان
نظرات خوانندگان