ژن مسئول عود بیماری در بیماران جوان مبتلا به لوسمی شناسایی شد
یکی از علل مقاومت به درمان سرطان در کودکان در حال روشن شدن است. بیماران مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد با شکل خاصی از ژن ATF5 ، زمانی که با آسپارژیناس اشریشیا کلی ، یک داروی شیمی درمانی کلیدی برای این نوع از سرطان خون، درمان می شوند در معرض خطر بالاتری از عود بیماری قرار دارند. این مطالعه توسط دکتر Maja Krajinovic در مجله Blood منتشر شده است.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress ؛ تیم دکتر Krajinovic بر آسپارژیناس ، یکی از داروهای شیمی درمانی که در طول فاز تشدید درمان به بیماران جوان تجویز می شود متمرکز شده اند.
آنها مشاهده کردند که درمان با آسپارژیناس اشریشیا کلی در بیمارانی با پلی مورفیسم (شکل خاص) خاصی از ژن ATF5 ، با افزایش عود بیماری همراه است. در واقع، این ژن، آسپاراژین سنتتاز ( آنزیم تولیدکننده آسپاراژین) را که به نوبه خود تغذیه کننده سلول های سرطانی است تنظیم می کند.
دکتر Krajinovic توضیح می دهد که: در حضور این پلی مورفیسم ، همانطور که ما نشان دادیم ، نرخ رونویسی از ژن ATF5 تغییر می کند ، این امکان وجود دارد که دارو، به جای جلوگیری از گسترش سلول های سرطان خون از طریق کاهش نرخ آسپاراژین ، برعکس عمل کرده و باعث تولید آسپاراژین توسط سلول های سرطانی شود.
کشف این شکل از ژن در ارتباط با میزان بالای عود بیماری طی دوره درمان با آسپارژیناس اشریشیا کلی دری را بسوی امکان انتخاب نوع درمان دارویی بر اساس مشخصات ژنتیکی بیمار می گشاید.
دکتر Krajinovic گفت: اگر یک آزمایش DNA پلی مورفیسم های دخیل درکودکان را شناسایی کند، پیش بینی خطر عود بیماری و یا عوارض جانبی درمان آن ممکن خواهد شد و پزشکان می توانند بر اساس آن یک روش درمانی جایگزین و یا تنظیم دوز را پیشنهاد کنند."
پس از این تعریف از شیمی درمانی ترکیبی ، میزان بقای کودکان بدون عود بیماری به حدود 80 ٪ رسید. با این وجود بعضی از بیماران هنوز در برابر درمان مقاومت کرده یا عوارض جانبی را بروز می دهند. استراتژی های تحقیقی فارماکوژنتیکی برای طراحی برنامه های درمانی شامل مطالعه واکنش به انواع داروهای مورد استفاده برای شیمی درمانی مبتنی بر پروفایل های متفاوت ژنتیکی بیمار ، می باشد که کارایی را افزایش و عوارض جانبی را در بیماران کاهش می دهد.