تاریخ انتشار: یکشنبه 11 آبان 1393
آمادگی جهاددانشگاهی برای ارائه خدمات بانک خون بندناف به کشورهای حوزه خلیج فارس
رئیس جهاددانشگاهی واحد فارس خبر داد:

  آمادگی جهاددانشگاهی برای ارائه خدمات بانک خون بندناف به کشورهای حوزه خلیج فارس

رئیس جهاد دانشگاهی استان فارس گفت: این نهاد آماده ارائه خدمات علمی خصوصا در حوزه فعالیت‌های بانک خون بندناف به کشورهای حوزه خلیج فارس است.
امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان، مسعود رستگار در نشست مسئولان و رابطان دفاتر بانک خون بندناف واحدهای جهاددانشگاهی کشور در شیراز،‌ گفت: امروز در عرصه پزشکی بخشی قابل توجهی از خدمات نوین وابسته به فعالیت‌های انجام شده در موسسه رویان جهاددانشگاهی است.

رستگار با اشاره به توانمندی‌های علمی، پژوهشی نهاد جهاددانشگاهی کشور خاطرنشان کرد: ظرفیت مناسبی در بخش‌های مختلف تخصصی در جهاد دانشگاهی از جمله در استان فارس وجود دارد که می‌توان با استفاده از این ظرفیت‌ها به ارتقا کیفی و توسعه کمی خدمات در عرصه پزشکی کمک‌های شایان توجهی کرد.

رئیس جهاددانشگاهی فارس همچنین به سوابق این نهاد در زمینه بانک خون بندناف اشاره و ضمن ارزشمند خواندن این خدمات، گفت: اطلاع‌رسانی در خصوص لزوم استفاده از ظرفیت‌های بانک خون بندناف و ارتقا آگاهی‌های عمومی در این حوزه یکی از ضرورت‌ها در عصر حاضر به‌شمار می‌رود.

رستگار با بیان اینکه دفتر بانک‌ خون بندناف جهاددانشگاهی فارس دارای تجارب ارزشمندی در این حوزه است، گفت: سلول‌های بنیادی ابتدایی ترین سلول‌های سازنده بدن هستند که در طول دوره رشد جنینی پرورش یافته و تبدیل به سلول‌های بالغ و خاصی می‌شوند و این سلول‌ها مسئول ساخت انواع بافت‌های بدن به‌شمار می‌روند.

وی ادامه داد: منشأ کل اعضاء و بافت‌های بدن از جمله سلول‌های عضله قلب، سلول‌های عصبی، گلبول‌های قرمز خون، سیستم ایمنی، پوست و غیره سلول‌های بنیادی است و بعد از کامل شدن اعضای بدن، سلول‌های بنیادی مسئول ترمیم بافت‌های آسیب دیده بوده و این نقش بسیار حساس و با اهمیت است.

به گزارش ایسنا رستگار اضافه کرد: از طرفی خون بند ناف که به‌ عنوان خون جفتی شناخته شده، خونی است که در جنین در حال تکوین داخل رحم جریان دارد . حال آن که در شرایط عادی پس از تولد نوزاد، خون باقیمانده در بند ناف و جفت که غنی از سلول‌های بنیادی است به‌عنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته می‌شود.

وی با بیان اینکه بانک خون بندناف ظرفیتی است برای ذخیره‌سازی و نگهداری این سلول‌ها، گفت: استفاده از این ظرفیت امکان تحولی را در ترمیم بافت‌های مختلف بدن داده است و بی‌تردید در آینده در این حوزه شاهد رشد بیشتری خواهیم بود.

رستگار با یادآوری اینکه تحقیقات به سمت استفاده از سلول‌های بنیادی خون بند ناف برای درمان بیماری‌هایی از قبیل سکته‌های قلبی، آلزایمر، MS، لوپوس، دیابت و دیگر بیماری‌های خود ایمنی پیش می‌رود، گفت: در استان فارس دفتر نمایندگی بانک خون بندناف از سال 87 راه‌اندازی شد و اکنون با کوله‌باری از تجربه، آمادگی ارائه خدمات به متقاضیان را دارد.

رئیس جهاددانشگاهی استان فارس گفت: با اتکا به تجارب ارزشمند و توان تخصصی نیروی انسانی حاذق و ظرفیت تجهیزاتی موجود، امکان ارائه خدمات به مردم استان فارس، استان‌های همجوار و حتی کشورهای مختلف خصوصا در حوزه خلیج فارس را داریم.

رستگار با اشاره به موضوع همکاری در ایجاد بانک خون بند ناف در کشور عمان، از آمادگی جهاددانشگاهی فارس برای ایجاد و توسعه فعالیت‌های مراکز بانک خون بندناف در تمام کشورهای منطقه خلیج فارس، عمان خبر داد.

رئیس جهاد دانشگاهی فارس همچنین به برگزاری نشست مسئولان و رابطان مراکز بانک خون بند ناف کشور در شیراز اشاره و افزود: چگونگی ادامه کار، بهبود روند خدمت‌رسانی به متقاضیان داخل و حتی کشورهای خارجی به ویژه کشورهای منطقه و بهبود و ارتقا فرآیند کار، از جمله مسائلی است که در این نشست مد نظر قرار دارد.

رستگار بر لزوم توجه به اطلاع‌رسانی و تبلیغ فعالیت‌های مرتبط با بانک خون بندناف تاکید و خاطرنشان کرد: بسیاری از مردم هنوز از وجود چنین امکانی در کشور و استان فارس به‌ درستی مطلع نیستند لذا باید با استفاده از بسترهای اطلاع‌رسانی موجود، ظرفیت‌سازی مناسبی در این حوزه انجام شود.

پایان مطلب/

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه
دسته‌بندی اخبار
دسته‌بندی اخبار
Skip Navigation Links.