تاریخ انتشار: یکشنبه 21 خرداد 1391
تاسیس'بانك سلول های بنیادی دندان شیری' در كشور ضروری است

  تاسیس'بانك سلول های بنیادی دندان شیری' در كشور ضروری است

استادیار گروه دندانپزشكی كودكان دانشگاه علوم پزشكی اصفهان گفت: تاسیس 'بانك سلول های بنیادی دندان شیری' در كشور ضروری است

امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان به نقل از ایرنا؛ دكتر 'نصرت نوربخش' روز یكشنبه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار علمی ایرنا افزود:دندان شیری یكی از منابع مناسب برای استخراج سلول های بنیادی(Stem Cells) است كه می تواند در درمان بسیاری از بیماریها كاربرد داشته باشد.

وی با اشاره به اینكه بیشتر كشورهای دنیا دارای این بانك هستند، تصریح كرد: هر انسان می تواند 20 دندان شیری خود را در این بانك ذخیره و نگهداری كند تا هنگام ضرورت از سلولهای بنیادی استخراج شده از آن برای پیوند به بیماران استفاده كرد. وی اظهار داشت:دانشكده دانشكده دندانپزشكی دانشگاه علوم پزشكی اصفهان در حال رایزنی با ستاد توسعه سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و پژوهشگاه 'رویان' برای تاسیس بانك دندان شیری است.

این پژوهشگر، حمایت مالی و اطلاع رسانی را از موارد ضروری در راه اندازی بانك دندان شیری برشمرد و گفت: لازم است اطلاع رسانی مناسبی در باره این كار و واقعیات آن صورت گیرد تا انتظارات بیش از حد برای مردم ایجاد نشود. نوربخش با اشاره به هزینه های سنگین نگهداری سلولهای بنیادی افزود: هزینه بانك های جهانی برای نگهداری هر دندان شیری حدود 800 دلار در سال است كه جامعه ما نمی تواند چنین هزینه ای را پرداخت كند. وی خواستار حمایت دولت برای تاسیس این بانك به صورت عمومی در كشور شد تا هزینه های آن برای مردم كاهش یابد.

استادیار گروه دندانپزشكی كودكان دانشگاه علوم پزشكی اصفهان با اشاره به دستاوردهای این دانشگاه در زمینه سلولهای بنیادی گفت:محققان مركز تحقیقات 'پروفسور ترابی نژاد' این دانشكده موفق به تولید سلولهای عصبی از سلولهای بنیادی دندان شیری شده اند. وی با اشاره به اینكه نتایج حاصل از این تحقیق در یك مقاله بین المللی ISI در سال 2011 منتشر شده است، افزود: این پژوهشگران همچنین موفق به تولید سلولهای چربی استخوان از دندان شیری شده اند. به گفته نوربخش، اصفهان در زمینه سلولهای بنیادی دندان شیری در كشور پیشتاز است.

وی یادآور شد:تحقیقات در باره سلولهای بنیادی در دانشكده دندانپزشكی اصفهان از حدود هشت سال گذشته آغاز شد. استادیار گروه دندانپزشكی كودكان دانشگاه علوم پزشكی اصفهان افزود: سلولهای تولید شده از سلولهای بنیادی در درمان بیماریهایی مانند دیابت، پانكراس، پاركینسون و قطع نخاع كاربرد دارد. وی همچنین در باره كاربرد سلولهای بنیادی در دندانپزشكی اظهار داشت: ترمیم طبیعی دندان به جای استفاده از مواد شیمیایی و كاهش درد و هزینه های دندانپزشكی از مزیتهای این كار است.

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه
دسته‌بندی اخبار
دسته‌بندی اخبار
Skip Navigation Links.