هر سلول سرطانی توانایی ایجاد تومور ندارد
رییس بانک خون بندناف عمومی رویان با بیان اینکه احتمال تبدیل سلول های بنیادی نرمال به سرطان در ابتدا بسیار قوی بود اما مطالعات جدید خلاف آن را نشان می دهد گفت: امروزه این نظریه بسیار کمرنگ شده است.
امتیاز:
به گزارش بنیان، دکتر مرضیه ابراهیمی در اولین روز از مدرسه تابستانی رویان به تشریح سلول های بنیادی سرطان و روش جداسازی آن پرداخت و گفت: سلول های بنیادی سرطان به دارو و شیمی درمانی مقاومند چون داروهایی که به آنها وارد می شود به خارج سلول پمپاژ می کنند.
وی با بیان اینکه تئوری قدیمی درباره سلول های سرطانی این بود که هر سلول سرطانی قابلیت سرطانی شدن و تومورزایی را دارد افزود: اما مطالعات جدید خلاف این را می گویند و محققان به این نتیجه رسیدند که تنها سلول های بنیادی سرطان می توانند ایجاد سرطان کنند و یا تومور ساز شوند.
به گفته دکتر ابراهیمی، سلول بنیادی چون ساز و کار قوی دارد که به ترمیم درونی آن می انجامد، احتمال تبدیل سلول بنیادی نرمال به سلول سرطانی خیلی ضعیف است.
وی تاکید کرد سلول های بنیادی سرطان اگر در محیط مناسب قرار بگیرند سرطانی می شوند و اینگونه نیست که سلول بنیادی سرطان که مثلا برای ایجاد سرطان پروستات مناسب است اگر در ناحیه بازو قرار گیرد ایجاد تومور کند بلکه باید در محیط مناسب و شرایط مناسب برای رشد قرار گیرد.
پایان مطلب/