نقش سلول های ایمنی موجود درمغز در چاقی
محققان توانسته اند نقش جدیدی برای سلول های ایمنی موجود در مغز شناسایی نمایند ، نتایج تحقیقات آن ها نشان داده است این سلول ها درچاقی نیز نقش دارند.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از sciencedaily، زمانی که محققان امریکایی موش ها را با یک رژیم غذایی غنی از چربی های اشباع شده شیر تغذیه نموده اند نوعی از سلول ها ی ایمنی به نام microglia را در منطقه ای از مغز به نام hypothalamus مشاهده نموده اند این ناحیه از مغز مسوول رفتارهای مربوط به تغذیه است. پژوهشگران از یک دارو و نیز یک روش ژنتیکی برای از کار انداختن microglia استفاده کرده اند. هر دو روش منجر به فقدان کامل التهاب ناشی از microglia ها در هیپوتالاموس شده اند. در هر دو روش موش ها نسبت به گروه شاهد غذای کم تری خورده اند بدون این که اثری از بیماری در آن ها مشاهده شود. علاوه بر این حذف microglia تنها زمانی باعث کاهش دریافت غذا شده است که میزان چربی اشباع شده شیر در رژیم غذایی آن ها بالا بوده باشد و اثری بر روی موش های تغذیه شده با چربی کم یا غنی از سایر چربی ها مثل روغن زیتون یا نارگیل نداشته است. نتایج مطالعه فوق که در Cell Reports نیزارائه شده است نشان می دهند زمانی که موش ها میزان زیادی چربی اشباع شده را مصرف می کنند این چربی ها وارد مغز شده و در هیپوتالاموس آن ها تجمع می یابد. microglia ها چربی های اشباع شده را شناسایی کرده و دستورالعملی به مدارهای مغزی موجود در هیپوتالاموس می فرستند. این دستورالعمل ها برای غذا خوردن مهم هستند. تا کنون تصور بر این بود که تنها در زمان عفونت یا جراحت microglia ها عامل ایجاد التهاب در مغز هستند اما مطالعه جدید نشان می دهد که این نوع سلول ها درشکل دادن پاسخ های مغز به رژیم غذایی نیز نفش دارند. خارج از مغز در بافت چربی، کبد و ماهیچه ها، نوع دیگری از سلول های ایمنی که ماکروفاژ نامیده می شوند باعث شروع پاسخ های التهابی به چاقی ناشی از رژیم غذایی هستند. این نوع التهاب در شروع مقاومت به انسولین موثر است که می تواند نهایتا به دیابت نوع دو منجر شود. پرخوری موجب می شود تجمع microglia ها درهیپوتالاموس سریع تراز تجمع ماکروفاژها در بافت های محیطی صورت گیرد. برخلاف تعریف کلاسیک التهاب که در آن سلول های ایمنی در بافت هایی که آسیب محیطی دیده اند تجمع یافته و اختلال ایجاد می کنند فعالیت microglial در مغز ممکن است قسمتی از یک فرایند نرمال فیزیولوژیکی باشد که برای تغییر عملکرد مغز در پاسخ به تغییرات ترکیب غذای دریافتی صورت می گیرد. زمانی که مصرف چربی های اشباع به طور مزمن بالا می رود microglial ها که مانند شبکه ای ازحس گرها عمل می کنند مورد سواستفاده قرار می گیرند و باعث افزایش مصرف غذا و افزایش وزن می شوند. هدف قرار دادن microglia ها ممکن است روش جدید برای کنترل مصرف غذا در صورت رژیم غذایی پر چرب باشد.
پایان مطلب/