توسط محققان کشور صورت گرفت؛
ارائه روشی برای کاهش عفونتهای ناشی از کاشتنیها در بدن
پژوهشگران دانشگاه های تهران، بلژیک و هلند با انجام مطالعاتی با استفاده از نانو ذزات اکسید آهن روشی را برای درمان عفونتهای ناشی از کاشتنیها در بدن ارائه کردند.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از مهر، کارایی آنتیباکتریالی این نانوذرات چند برابر آنتی بیوتیک جنتامایسین برای کاهش این عفونتها است.
مواد زیستی (بیومتریال) برای بازگرداندن عملکرد و یا ترمیم بخشی از بافت بیمار یا مجروح به عنوان ایمپلنتهای ارتوپدی از قبیل پروتز یا ایمپلنت قلبی-عروقی به کار می رود. ولی علی رغم طراحی مناسب و کاشت موفق این ایمپلنت ها، در برخی موارد به علت عفونت های ایجاد شده ناشی از ایمپلنت، کاربرد آن با مشکلاتی همراه می شود.
عفونت های ایجاد شده در بیومتریال معمولا با تجویز آنتیبیوتیک درمان می شود. ولی به دلیل تشکیل لایه های پایدار از باکتریها به صورت بیوفیلم در سطح ایمپلنت و افزایش مقاومت در برابر آنتیبیوتیکها، درمان آن با مشکل مواجه می شود به گونه ای که در برخی موارد موجب عدم کارایی بیومتریال کاشته شده و برداشتن منطقه آلوده و کاشت مجدد بیومتریال می شود.
تکرار جراحی ها برای بیمار بسیار سخت و دردناک است. از این رو نیاز به راه حل های دیگر برای جبران این کاستی ها در استفاده از آنتی بیوتیکها احساس می شود. در این راستا پژوهشگران مرکز تحقیقاتی نانوفناوری دانشگاه تهران با همکاری دانشگاههای بلژیک و هلند با اجرای پروژه روشی را برای رفع مشکلات ناشی از کاشت ایمپلنت ارائه دادند.
دراین طرح تحقیقاتی با بررسی خاصیت آنتی باکتریالی نانوذرات مغناطیسی اکسیدآهن و زیست سازگاری این نانوذرات پرداختند. این محققان برای برطرف کردن کاستی های آنتی بیوتیکهای رایج در درمان عفونت های بیومواد کاشته شده، از یک میدان مغناطیسی خارجی برای هدایت این نانو ذرات مغناطیسی به محل کلونی باکتریها استفاده کردند که این عمل باعث افزایش چند برابری خاصیت آنتی باکتریالی آنها نسبت به "جنتا مایسین" شد.
باکتریهایی که موجب عفونت در کاشتنیها می شوند، اغلب در برابر آنتیبیوتیک ها مقاوم هستند. نتایج به دست آمده از این پروژه تحقیقاتی نشان می دهد که SPOINها (نانوذرات سوپرپارامغناطیسی اکسیدآهن) خواص سمیت ندارد و تنها باعث از بین رفتن باکتریهای موجود می شود و به سلولهای بدن انسان آسیبی وارد نمی کند.
پایان مطلب/