تشخیص و درمان بیماری اندومتریوز در پژوهشگاه ابن سینا
رییس پژوهشگاه و مركز فوق تخصصی ابن سینا گفت: محققان این مركز با انجام تحقیقاتی به روش جدیدی برای تشخیص و درمان بیماری اندومتریوز دست یافتند.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از ایسنا؛ دكتر 'محمد مهدی آخوندی' روز شنبه در مراسم افتتاحیه ساختمان جدید مركز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مكرر ابن سینا كه در محل این ساختمان برگزار شده بود، گفت: بیماری اندومتریوز یك نوع بیماری است كه شیوع آن در زنان ایرانی بسیار زیاد بوده و حتی می تواند دختران را نیز مبتلا و مشكلات ناباروری ایجاد كند.
آخوندی افزود: آندومتریوز عبارت است از اختلالی كه در آن بافت مشابه پوشش داخلی رحم (آندومتر) در نقاطی غیرمعمول در قسمت پایینی شكم ظاهر شود. این بافت ممكن است روی سطح تخمدان ، پشت رحم و در حفره لگنی ، روی دیواره روده و بندرت در نقاطی دورتر به وجود آید.
وی خاطر نشان كرد: آندومتریوز به چهار مرحله محدود، خفیف ، متوسط ، و شدید تقسیم می شود كه بیانگر محل قرارگیری و شدت اختلال است . این اختلال می تواند در هر سنی از بلوغ تا یائسگی رخ دهد اما در سنین 20 تا 30 سالگی بیشتر دیده می شود.
آخوندی با اشاره به این كه تشخیص و درمان اندومتریوز یكی از اولویت های مركز فوق تخصصی و درمان ناباروری و سقط مكرر ابن سینا بوده است افزود: محققان این مركز در بخش سرطان موفق شدند به روش نوینی برای تشخیص و درمان این بیماری دست یابند.
رییس پژوهشگاه و مركز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مكرر ابن سینا
هدف از راه اندازی این مركز را توسعه علمی و فناوری در زمینه تولید مثل كشور عنوان كرد.
آخوندی افزود: مركز فوق تخصصی ابن سینا كه از سال 1382 فعالیت خود را با درمان ناباروری و سقط مكرر آغاز كرد، هم اكنون با موفقیت درمان 40-35 درصد زوجین نابارور در خیابان شریعتی، ابتدای خیابان یخچال به ارایه خدمات به مراجعین می پردازد.
وی خاطر نشان كرد: مركز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مكرر ابن سینا كه تحت نظر پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی ـ ابن سینا است، با همكاری مشترك مركز ART دانشگاه USHCL آلمان از پاییز 1382 شروع به فعالیت كرد.
آخوندی افزود: این مركز با برخورداری از پنج كلینیك تشخیص و درمان ناباروری، تشخیص و درمان سقط مكرر، روش های جایگزین در درمان ناباروری (اهدا)، پره ناتولوژی و سلامت جنسی و ارائه خدمات پاراكلینیكی، به عنوان مركز منحصر به فرد در ارائه خدمات اهدا به زوج های نابارور و نخستین مركزی است كه به صورت اختصاصی در كشور به درمان سقط مكرر و درمان ناباروری می پردازد فعالیت می كند.
وی در زمینه فعالیت های انجام شده در خصوص اهدای جنین گفت: ما در زمینه اهدای جنین دستور العمل مصوب را تحویل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی داده ایم.
آخوندی در خصوص سقط مكرر نیز متذكر شد: سقط مكرر اكنون قانون شده اما آیین نامه اجرایی آن متوقف شده است.
رییس پژوهشگاه و مركز فوق تخصصی ابن سینا، علوم تولید مثل را یكی از شاخه های علوم پزشكی عنوان كرد كه بیشترین پیشرفت را در سه دهه اخیر داشته است.