تاریخ انتشار: یکشنبه 30 مهر 1391
درمان بیمار دیستروفی ماکولا با سلول های بنیادی جنینی
پنجمین بیمار؛

  درمان بیمار دیستروفی ماکولا با سلول های بنیادی جنینی

پنجمین بیمارمبتلا به دیستروفی ماکولا با سلول های اپیتلیالی رنگدانه دارشبکیه مشتق از سلول های بنیادی جنینی درمان شد.
امتیاز: Article Rating

 

به گزارش بنیان به نقل از pharmabiz.com ، شرکت بیوتکنولوژی ACT، با استفاده از فن آوری سلولی درعرصه طب ترمیمی ، پنجمین بیمار مبتلا به دیستروفی ماکولا Stargardt ( SMD) را درمان کرد. به این بیمار 100.000 سلول های اپیتلیالی رنگدانه دار شبکیه (RPE) مشتق ازسلول های بنیادی جنینی انسان تزریق شده و با نتایج حاصل از تزریق 50،000 سلول به سه بیمار در گروه اول مورد مطالعه، مقایسه شد. این بیماران با موفقیت تحت عمل پیوند سرپایی قرارگرفتند وهیچ عارضه جانبی را نشان ندادند.
به نظر Gary Rabin ، رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت:" ما همچنان در حال پیشرفت مداوم در پژوهشهای بالینی هستیم .ما به دنبال تکمیل درمان بیمارنهایی مبتلا به SMD در آینده ای نزدیک می باشیم. 
در ماه ژوئیه سال گذشته ، فاز I / II این آزمایش برای تعیین ایمنی و تحمل پذیری پیوند سلول های RPE مشتق از hESC  در زیرشبکیه بیماران مبتلا به SMD طی 12 ماه اولیه ، طراحی و آغاز شده است. در مجموع 12 نفر، شامل گروه های سه نفری هر یک با دریافت دوزهای افزایش یافته سلول بررسی شدند. این شرکت به طورهمزمان در حال انجام مطالعه دومی بر روی SMD در اروپا و انحطاط ماکولای خشک وابسته به سن در ایالات متحده آمریکا است.
Robert Lanza ، مدیر ارشد علمی این شرکت گفت: ما با دلگرمی چگونگی پیشرفت این کارآزمایی بالینی را دنبال می کنیم. ما به پیشرفت مداوم دو کارآزمایی دیگر خوشبین هستیم. 
بیماری Stargardt یا دیستروفی ماکولای  Stargardt یک بیماری ژنتیکی است که باعث از دست دادن پیشرونده بینایی معمولا در کودکان بین 10 تا 20 سال می شود. در نهایت از دست دادن گیرنده نوری دراثر تخریب لایه رنگدانه دار شبکیه چشم یا اپیتلیوم رنگدانه دارشبکیه ، منجربه کوری  می شود، این شرکت معتقد است که RPE مشتق از hESC ممکن است قادر به بهبود بیماری باشد.
پایان مطلب/
 
ثبت امتیاز
نظرات
چهارشنبه, 21 شهریور,1403

فاطمه

سلام ۲۳ سالم هست و تازه متوجه شدم دیستروفی ماکولا دارم دید یک چشمم کامل از دست رفته چشم دیگه هم هر روز افت دید داره میتونم کاری انجام بدم یا نه؟

یکشنبه, 25 شهریور,1403

پزشک مشاور

فاطمه@:
با سلام
هیچ درمانی برای دژنراسیون ماکولا وجود ندارد. بنابراین شروع سریع درمان ها می تواند پیشرفت بیماری را کند کرده و علائم را کمتر کند. حتی با درمان های موفق، بازهم علائم اصلی بازمی گردند. لازم به ذکر است بسته به نوع بیماری، درمان ها شامل مکمل های غذایی، داروها، فتودینامیک تراپی (PDT) و لیزر درمانی متفاوت است.

چهارشنبه, 27 تیر,1403

منیب الله شمس

سلام من به بسماری دیستردفی مکولا مبتلا ام.
آیا درمانی برای اسن بیماری دز ایران توسط سلول های بنیادی وجود دارد یا خیر؟

پنجشنبه, 28 تیر,1403

پزشک مشاور

منیب الله شمس@:
با سلام
تحلیل ماکولای شبکیه چشم یکی از مهم‏ترین عوامل کوری در کشورهای در حال توسعه است. این بیماری یا تحت تاثیر افزایش سن بوجود می‏آید که در افراد پیر و سالخورده قابل مشاهده است یا تحت تاثیر وراثت و عوامل ژنتیکی ایجاد می‏شود که مورد دوم بیشتر در خردسالان و نوجوانان مشاهده می‏گردد. بنابراین باید در ابتدا سن خودتان را ذکر میکردید، نکته دوم اینکه مراحل پیشرفت بیماری AMD در سه دسته اولیه، میانی و پیشرفته قرار دارد. بنابراین باید میزان پیشرفت بیماری را بدانید در مجموع اینکه، در حال حاضر، درمان فقط برای نوع تر وجود دارد. بنابراین برای درمان بیماران مبتلا به دیستروفی ماکولار چشم از نوع تر، متخصصین حوزه سلول‌های بنیادی و سلول درمانی در مرکز توسعه فناوری محصولات پیشرفته رویان به دنبال تولید محصول منحصر به فرد سلولی رفته‌اند. این محصول در مراحل پیش بالینی و کارآزمائی‌های بالینی بوده و در صورتی که نتایج قابل قبول در درمان بیماری‌ دیستروفی ماکولار چشم از خود نشان دهد، پس از اخذ مجوزهای مورد نظر از سازمان غذا و دارو و نهادهای نظارتی داخلی و بین‌المللی، در طی سال‌های آتی وارد زنجیره درمانی و بازار فروش خواهد شد.

پنجشنبه, 03 اسفند,1402

Mari

سلام ببخشید درمانی در حال حاضر برای دیستروفی ماکولا وجود داره یا نه؟ پیوند شبکیه مصنوعی رو این افراد انجام پذیر نیست ؟ لطفا لطفا جواب بدینن😭 حتی درمانی در کل جهان و هر کشوری اگه هست بگین

چهارشنبه, 09 اسفند,1402

پزشک مشاور

Mari@:
با سلام
متخصصین حوزه سلول‌های بنیادی و سلول درمانی در مرکز توسعه فناوری محصولات پیشرفته رویان به دنبال تولید محصول منحصر به فرد سلولی رفته‌اند که این محصول در مراحل پیش بالینی و کارآزمائی‌های بالینی بوده و در صورتی که نتایج قابل قبول در درمان بیماری‌ دیستروفی ماکولار چشم از خود نشان دهد، پس از اخذ مجوزهای مورد نظر از سازمان غذا و دارو و نهادهای نظارتی داخلی و بین‌المللی، در طی سال‌های آتی وارد زنجیره درمانی و بازار فروش خواهد شد. در سایر کشورها نیز هیچ گونه داوطلب جدید را نمی‌پذیرند چون خود آنها داوطلبان زیادی در صف انتظار دارند، از سویی دیگر چون این کار هنوز در آنجا هم در مرحله آزمایشی است و وارد مرحله درمانی نشده است، بنابراین بیمارگیری مجدد انجام نمی‌شود.

ﺳﻪشنبه, 04 مهر,1402

امیر

سلام ببخشید درمان اشتارگات در خارج از ایران در چه مرحله است

چهارشنبه, 05 مهر,1402

پزشک مشاور

امیر@:
با سلام
در برخی کشورها سلول درمانی برای این بیماری وارد فاز سوم کلینیکال ترایال شده اند و از فاز دوم نتایج خوبی هم در خصوص روند بهبودی و کم شدن علایم مشاهده کرده اند منتها این روش منجر به درمان نمیشود چون طرح ژن درمانی برای این بیماری در حال حاضر میسر نیست بدین خاطر که در ایجاد این بیماری تنهایک ژن دخیل نیست و همین موضوع روند ژن درمانی را دشوار کرده است. ولی در هیچ کشوری با توجه به درجریان بودن طرح و عدم اتمام آن بیمارگیری انجام نمیشود و اگر هم زمانی طرح درمانی شروع شود با توجه به هزینه بالای سلول درمانی اولویت با بیماران همان کشور است.

یکشنبه, 12 تیر,1401

امین

با سلام ژن درمانی اشتارگات تو چه مرحلی هست

چهارشنبه, 05 مهر,1402

پزشک مشاور

امین@:
با سلام
در برخی کشورها سلول درمانی برای این بیماری وارد فاز سوم کلینیکال ترایال شده است و از فاز دوم نتایج خوبی هم در خصوص روند بهبودی و کم شدن علایم مشاهده کرده اند منتها این روش منجر به درمان نمیشود چون طرح ژن درمانی برای این بیماری در حال حاضر میسر نیست بدین خاطر که در ایجاد این بیماری تنهایک ژن دخیل نیست و همین موضوع روند ژن درمانی را دشوار کرده است. ولی در هیچ کشوری با توجه به درجریان بودن طرح و عدم اتمام آن بیمارگیری انجام نمیشود و اگر هم زمانی طرح درمانی شروع شود با توجه به هزینه بالای سلول درمانی اولویت با بیماران همان کشور است.

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه