اسید کروستنیک(Crocetinic Acid) موجود در زعفران ممکن است رشد سلول های سرطان پانکراسی را مهار کند
در سال های اخیر محققین دانشگاه کانزاس به دنبال ارزیابی کروستین روی سرطان پانکراس بوده اند که بیماری کشنده ای است که به شیمی درمانی و پرتودرمانی پاسخ نمی دهد. کروستین یک ماده مشتق از زعفران است که خود یک طعم دهنده و رنگ دهنده غذایی متداول در بسیاری از غذاهاست.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از sciencedaily، در این مطالعه جدید، محققین دریافته اند که اسید کروستنیک که ماده خالصه استخراج شده از کروستین است، موجب مهار رشد سلول های سرطان پانکراسی هم در آزمایشگاه و هم تومورهای زیرپوستی در مدل جانوری می شود. این محققین می گویند که 21 روز بعد از دریافت اسید کروستنیک به وسیله موش ها، کاهش معناداری در رشد تومورهای آن ها در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد. اندازه تومورها در موش های تیمار شده با اسید کروستنیک در مقایسه با شروع روز تیمار 75 درصد کاهش یافته بود و این در حالی بود که در گروه کنترلی که این ماده را دریافت نکرده بود، 250درصد رشد در اندازه تومورها وجود داشت. سرطان پانکراس یکی از انواع کشنده سرطان ها است که چهارمین دلیل مرگ های سرطانی در جهان محسوب می شود و تنها سه درصد افرادی که مبتلا به این بیماری تشخیص داده می شوند می توانند تا سه سال زنده بمانند. این محققین می گویند که به نظر می رسد که اسید کروستنیک سلول های بنیادی سرطان پانکراسی را هدف قرار داده و مهار می کند. اگر بتوانیم ثابت کنیم که اسید کروستنیک می تواند سلول های بنیادی را مهار و تخریب کند، گام مهمی به سمت درمان سرطان پانکراس برداشته ایم.
پایان مطلب/