چرا مصرف ماهی بوسیله زنان باردار رشد مغز جنین را بهبود می بخشد
محققین در مدرسه پزشکی توکیو توجیهی را برای ارتباط بین خوردن ماهی طی بارداری و سلامت مغز نوزاد پیدا کرده اند.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل ازmedicalxpress، چربی رژیم غذایی شامل اسیدهای چربی مانند امگا-6 و امگا-3 است که مواد غذایی ضروری برای بسیاری از جانوران و انسان هستند. پروفسور نوریکو اسومی و همکارانش دریافته اند که بازجذب متعادل چربی به وسیله زنان باردار برای تکوین طبیعی مغز جنین ضروری است. در یک مطالعه جانوری، محققین دریافته اند که زمانی که موش های ماده با رژیم غذایی غنی از امگا-6 و ضعیف از نظر امگا-3 تغذیه می شوند، نوزادان آن ها با اندازه مغز کوچک تر متولد می شوند که خود را به صور رفتارهای احساسی غیر طبیعی در زمان بزرگسالی نشان می دهد. این امر از آن جایی اهمیت دارد که در بسیاری از کشورها مردم برنامه های غذایی ضعیفی دارند و بیشتر تمایل به استفاده از روغن های گیاهی دارند که غنی از امگا-6 هستند و این در حالی است که آن ها کمتر از ماهی که غنی از امگا-3 است مصرف می کنند. پروفسور اسومی می گوید که غیر طبیعی بودن مغز نوزادان موش در این مطالعه به دلیل پیری زودرش سلول های بنیادی عصبی جنینی است که سلول های مغزی را بوجود می آورند. این پیری زودرس به دلیل عدم تعادل اکسیدهای اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 است. فرزندان چنین مادرانی سطوح استرس و نگرانی بالاتری نشان می دهند. با توجه به آن چه گفته شد به نظر می رسد که تعادل مناسب بین اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 می تواند تکوین مغز و عملکردهای مغزی را بهبود ببخشد و مصرف غذاهایی مانند ماهی که سرشار از امگا-3 هستند به وسیله خانم ها و در زمان بارداری می تواند اثرات سودمندی روی سلامت جنین و نوزاد داشته باشد.
پایان مطلب/