سلول های بنیادی مولتیپل اسکلروزیس را شکست می دهند
موشی که با شرایطی مشابه با مولتیپل اسکلروزیس(MS) ناتوان شده بود کمتر از دو هفته بعد از سلول درمانی با سلول های بنیادی انسانی توانست راه برود.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل ازstem-cells-news، زمانی که محققین در انستیتو تحقیقاتی Scipps، سلول های بنیادی انسانی را به موش مبتلا به MS پیوند کردند، انتظار نداشتند که اتفاق مفیدی بیافتد. آن ها تصور می کردند که این سلول ها دچار فرایند رد پیوند شوند اما نتایج جالب توجه دیگری رقم خورد. ظرف یک دوره کوتاه مدت(10 تا14 روز) این موش ها شروع به راه رفتن و دویدن کردند و شش ماه بعد هیچ گونه علایمی از کند بودن در آن ها مشاهده نشد. نتایج این مطالعه نشان می دهد که موش ها تاحدی علایمشان معکوس شد. حملات ایمنی(اتوایمن) متوقف شد و میلین آسیب دیده آن ها شروع به ترمیم کرد. اما این محققین دلیل این موفقیت را روشی که آن ها سلول های بنیادی عصبی را تولید کرده اند می دانند. آن ها می گویند قبل از این که ما این سلول ها را پیوند کنیم آن ها را با تراکمی کمتر از معمول در پتری دیش کشت دادیم. این تغییر پروتکل سلول های بنیادی عصبی انسانی را تولید کرد که پتانسیل بی نهایت بالاتری داشتند. آن ها این دستاورد را در تکرارهای بیشتر و حتی در آزمایشگاه های متفاوت نیز بدست آوردند. برخلاف پیش بینی اولیه محققین که تصور می کردند سلول های بنیادی در این موش ها رد پیوند می شوند، اتفاقات دیگری افتاد: یک هفته بعد از پیوند، آن ها نشانه ای از سلول های بنیادی پیوندی در موش پیدا نکردند اما دلیل اتفاقات مثبتی که افتاد چه چیزی بود؟
در واقع در همین مدت اندک، سلول های بنیادی عصبی انسانی سیگنال هایی را برای هدایت سلول های خود موش می فرستند که منجر به ترمیم آسیب ایجاد شده بوسیله MSدر موش می شود. آن ها پیشنهاد می کنند پروتئین هایTGF-beta تولید شده به وسیله این سلول ها، سیگنال یا سیگنال هایی که منجر به ایجاد MSمی شود را مختل می کنند. درک این مکانیسم ها می تواند منجر به ایجاد درمان هایی برای MS شود. گام بعدی این مطالعه، ارزیابی ثبات و ایمنی سلول درمانی در موش ها خواهد بود.
پایان مطلب/