تاریخ انتشار: پنجشنبه 06 خرداد 1395
سرکوب انرژی نورون ها می تواند منجر به درمان بیماری های تحلیل برنده عصبی شود

  سرکوب انرژی نورون ها می تواند منجر به درمان بیماری های تحلیل برنده عصبی شود

محققین انستیتو سالک نشان داده اند که یک داروی مورد تایید FDA می تواند با محدود کردن انرژی مورد استفاده نورون ها، سلامت مغزی را افزایش دهد.
امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان به نقل ازmedicalxpress، شبیه خاموش کردن لامپ های غیر ضروری که می تواند برای یک کارخانه یا خانه مقرون به صرفه باشد، دارویی به نام راپامایسین با مجبور کردن نورون ها برای کاهش تولید پروتئین و حفظ انرژی سلولی، بقای آن ها را افزایش می دهد.

مطالعات نشان داده است که راپامایسین طول عمر نورون ها را افزایش دهد و علایم مربوط به طیف وسیعی از بیماری ها را در سطح سلولی کاهش می دهد و این امر را از طریق آهسته کردن فرایند تولید پروتئین به وسیله این سلول ها انجام می دهد. این مطالعه جدید نیز پیشنهاد می کند که راپامایسین می تواند آسیب نورونی مربوط به سندرم Leigh و برخی از بیماری های عصبی دیگر را کاهش دهد. این مطالعه نشان می دهد که تولید پروتئین در نورون ها یکی از دلایل اصلی مصرف انرژی بوسیله آن ها است و در بیماری مانند سندرم Leigh، نورون به دلیل این که بخش اعظم انرژی اش را صرف تولید پروتئین می کند در نتیجه انرژی کافی برای حفظ سلامت خود را ندارد. به نظر می رسد که این دارو روی میتوکندری ها که اندامک های تولید انرژی سلولی هستند اثر می گذارند.

در این مطالعه محققین با گرفتن سلول های پوست بیماران مبتلا به سندرم Leigh و بازبرنامه ریزی آن ها به سلول های بنیادی و سپس تبدیل آن ها به نورون های بیمار، به مطالعه این بیماری پرداختند. با استفاده از این نورون ها محققین دریافتند که در سندرم Leigh، نورون هایی که رفته رفته تحلیل می روند در واقع نشانه هایی از تحلیل رفتن انرژی را نیز نشان می دهند. بدین معنی که در این سلول ها به دلیل پروتئین سازی بالا، انرژی سلول ها رفته رفته تحلیل می رود و زمانی که این نورون ها با راپامایسین تیمار شدند، ATP بیشتری تولید کردند و تعداد نورون های آسیب دیده آن ها کمتر شد و بقای نورون ها هم افزایش یافت. این مطالعه، مثالی خوب از ارزش سلول های بنیادی برای مدل سازی بیماری ها و شناسایی پاتولوژی آن ها است.

پایان مطلب/

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه
دسته‌بندی اخبار
دسته‌بندی اخبار
Skip Navigation Links.