همایش آموزشی ضامنان سلامت؛ بخشندگان خون در قروه و سقز برگزار شد
همایش آموزشی ضامنان سلامت، بخشندگان خون با حضور مسوولان سازمان انتقال خون، جهاددانشگاهی، دفتر اموربانوان و خانواده استانداری کردستان و بانک خون بندناف رویان در سالن امام خمینی (ره) قروه و سالن آمفی تئاتر دانشگاه پیام نور سقز برگزار شد.
امتیاز:
به گزارش بنیان، در این همایش ها که به طور جداگانه در دو شهرستان سقز و قروه با همکاری سازمان انتقال خون، جهاددانشگاهی، دفتر اموربانوان و خانواده استانداری کردستان و بانک خون بندناف رویان برگزار شد، اهدای خون بانوان، بانک خون بند ناف، بیماری های منتقله از راه خون و با هدف فرهنگ سازی و جلب مشارکت بانوان در عرصه اهدای خون مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
منیره محمد، مسوول پردازش بانک خون بند ناف رویان در سخنانی در این همایش که با حضور270 نفر از قشر های مختلف رابطین بهداشت ، آموزش و پرورش ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ،بنیاد شهید،هلال احمر ،بهزیستی، مسئولین آزمایشگاه ها و سونو گرافی ، ماما ، مسئولین بلوک و اتاق عمل بیمارستان ها ،اداره کتابخانه ها و... برپا شد گفت: بانک خون بند ناف در ایران به دنبال کسب نتایج ارزشمند در درمان بیماری های لاعلاج با استفاده از سلول های بنیادی تشکیل بانک های نگهداری خون بند ناف مورد توجه قرار گرفت و امروزه بانک های متعددی به صورت خصوصی و عمومی جهت ذخیره سازی خون بند ناف در سراسر جهان راه اندازی شده است.
وی افزود: تاکنون در ایران یکی از روشهای درمان بیماریهایی همچون سرطان خون، تالاسمی، هموفیلی و نقص ایمنی بیماریهای پایه خونی و فلج مغزی استفاده از سلولهای بنیادی خون بند ناف است.
به گفته مسوول پردازش بانک خون بند ناف رویان 64 هزار نمونه خون بندناف در بانک خون خصوصی و شش هزار نمونه خون بندناف عمومی در ایران ذخیره سازی شده است.
محمد تاکید کرد: بانک خون بند ناف رویان نتایج آزمایش های اچ ال ای بیش از 40 هزار نمونه ثبت شده است و این آزمایش جهت پیوند مهم می باشد.
وی از 14 پیوند موفقیت آمیز نمونه بانک خون عمومی و خصوصی جهت درمان در ایران خبر داد.
مسوول پردازش بانک خون بند ناف رویان در خصوص نحوه فعالیت بانک خون عمومی، گفت: در این بانکها خانوادهها میتوانند خون بند ناف نوزاد خود را اهدا کنند تا برای فرد دیگری که نیاز به پیوند دارد مورد استفاده قرار گیرد، فرد اهدا کننده در لیست پیوند قرار داده میشود اما نمونه اهدا شده در مالکیت بانک خون بند ناف عمومی بوده و ضمانتی وجود ندارد که فرد اهداکننده بتواند در صورت نیاز از آن استفاده کند؛ طبق بررسیهای به عمل آمده اکثر نمونههای خون بندناف پیوند شده از نمونههای افراد غیرخویشاوند بوده است.
محمد به شرایط بانک خون خصوصی اشاره کرد و گفت: در این بانک، خون بند ناف با حفظ هویت خانوادگی متقاضی برای آنان ذخیرهسازی میشود تا در صورت نیاز، خانواده آن را برای خود و یا هر فرد دیگری که از نظر ژنتیکی با نمونه سازگاری کافی داشته باشد، مورد استفاده قرار دهند.
ذخیره سازی 700 نمونه خون بندناف نوزادان کردستانی در مرکز رویان
مسئول بانک خون بند ناف رویان جهاددانشگاهی واحد کردستان نیز از ذخیره سازی 700 نمونه خون بندناف نوزادان کردستانی در مرکز رویان خبر داد.
سحر نجفی با بیان اینکه برگزاری این همایشها می تواند زمینه ساز فرهنگسازی برای ذخیرهسازی سلامتی در آینده باشد، گفت: تاکنون به منظور تشویق و ایجاد انگیزه بین مردم استان و معرفی بانک خون بندناف نوزادان، برای ذخیره سازی فعالیتهای تبلیغی و ترویجی زیادی برگزار شده است.
نجفی درپایان گفت: امیدواریم با بالا رفتن سطح آگاهی و اطلاع رسانی مطلوب خانوادههای کردستانی از ذخیره سازی خون بند ناف، این آمار در سطح استان افزایش یابد.
گفتنی است، خون بندناف مملو از سلولهای بنیادی خون ساز است که در بیماریهایی با منشاء خونی مانند تالاسمی، بیماری نقص سیستم ایمنی به دلیل سلولهای بنیادی کاربرد فراوانی دارد.
برگزاری همایش «بخشندگان خون، ضامنان سلامت» در سقز
همایش بخشندگان خون، ضامنان سلامت در سقز از دیگر شهرهای استان کردستان نیز با حضور جمعی از مسئولان، دست اندرکاران حوزه سلامت و بانوان، با همکاری: اداره کل انتقال خون کردستان، جهاددانشگاهی کردستان و سقز، دفتر امور بانوان فرمانداری و شرکت فناوری بن باخته های رویان در سالن آمفی تئاتر دانشگاه پیام نور سقز برگزار شد که مورد استقبال قرار گرفت.
پایان مطلب/