نورون های حسی احساس پری شکم در مجرای گوارشی تشخیص می دهند
بعد از خوردن یک وعده غذایی، باید از عصب واگ خود برای حس کردن سیری و پیام رساندن به مغز برای توقف غذا خوردن ممنون باشیم. این عصب در تشخیص مواد غذایی و کنترل هضم و جذب نیز دخالت دارد. در واقع عصب واگ به عنوان یک سیستم حسی درونی عمل می کند.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل ازmedicalxpress، با توجه به ارتباطات بین مغز و سیستم گوارشی محققین مدرسه پزشکی هاروارد دو نوع نورون حسی مجزا را کشف کردند که وضعیت مجرای معدی روده ای را بررسی می کنند: یکی از آن ها کشش معده را حس می کند و دیگری به حضور مواد غذایی در روده پاسخ می دهد. نورون هایی که کشش معده را حس می کنند گیرنده هایی را برای پپتید شبه گلوکاگون 1(GLP-1) تولید می کنند، این پپتید، هورمونی است که از روده و در پاسخ به رسیدن مواد غذایی آزاد می شود و آنالوگی از داروهای ضد دیابتی قوی است. در حالی که به نظر می رسد که نورون های دارای گیرنده GLP-1 به مواد غذایی پاسخ می دهند، این مطالعه نشان داد که این نورون ها به کشش مکانیکی معده و روده نیز حساس هستند و با دیواره عضلانی معده نیز سیناپس برقرار می کنند.
پایان مطلب/