طرح ایدهای جدید برای درمان سلولهای سرطانی
یکی از دانشجویان دکترای پژوهشکده علوم و فناوری نانوی دانشگاه صنعتی شریف ایده ای برای درمان سلول های سرطانی مطرح کرد.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف؛ مهندس امید باوی در طول مدت فرصت مطالعاتی با همکاری محققینی از دانشگاه های برتر استرالیا، آمریکا و آلمان مقاله ای درباره درمان سلول های سرطانی در مجله بین المللی نیچر "Nature Communications" یکی از معتبرترین مجلات علمی دنیا منتشر کرد.
در این تحقیق تکنیکهای مختلف تجربی و محاسباتی شامل آنالیز EPR، الکتروفیزیولوژی و آزمایشات پچ-کلمپ، مدلسازی المان محدود (FE) و شبیهسازی دینامیک مولکولی (MD) به خدمت گرفته شده اند تا مدل باز و بست غشاء و نقش تعیین کننده آلفاهلیکس N-terminus در انتقال نیرو از لیپید به پروتئین و گشودگی کانال یونی اثبات شود.
رساله تعریف شده به راهنمایی اساتیدی از جمله پروفسور منوچهر وثوقی (پژوهشکده علوم وفناوری نانو و دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف)، دکتر یوسف جمالی (پژوهشگاه تحقیقات بنیادین (IPM) و دانشکده ریاضی دانشگاه تربیت مدرس) و پروفسور رضا نقدآبادی (پژوهشکده علوم و فناوری نانو و دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف) در حال انجام است.
باوی در خصوص تحقیقات انجام شده گفت: رفتار متنوع سیستمهای زنده از حرکت و رشد عمودی درختان و سازگاری باکتریها با شرایط اسمتیک پیرامونی گرفته تا انقباض ماهیچهها و تغییرات فشار خون رگها و حس لامسه و شنوایی همه نتیجهی حضور و اندرکنش نیروهای مکانیکی با سلول است.
وی افزود: اگرچه جنس نیروها (نیروی گرانش، فشار اسمزی، تنش برشی سیال، حرکت امواج مکانیکی و ...) و مکانیزم عملکردی سلولهای زنده کاملاً متفاوت است، اما وجود یک بخش حساس به نیروی مکانیکی در همه این سلولها مشترک است که وظیفهاش دریافت سیگنالهای مکانیکی (حسگری) و انتقال آن به فضای درون هسته (ترارسانی) است.
امید باوی گفت: فرایند حسگری و ترارسانی مکانیکی نقشی کلیدی در کنترل رفتار و تعامل موجودات زنده با یکدیگر و محیط پیرامونی آنها دارد؛ یکی از انواع این گیرندههای مکانیکی که در گونههای سلولی متفاوتی از مهرهداران و بیمهرگان وجود دارد، کانالهای یونی تحریک شونده با نیروی مکانیکی (MSCs) هستند که با دریافت و انتقال سیگنالهای مکانیکی به محیط درون سلولی، علاوه بر حسگری فشار، لمس، ارتعاش و شنوایی، در بسیاری از فرایندهای تنظیمی درون سلولی و پاسخهای بیولوژیکی نقش اساسی ایفا میکنند.
پایان مطلب/