کاهش علایم هانتینگتون در مدل موشی بعد از پیوند سلول های گلیالی انسانی
محققین توانسته اند با استفاده از سلول های سالم مغز انسان که موش مدل شده برای هانتینگتون پیوند شدند، با موفقیت علایم را کاهش داده و پیشرفت بیماری را آهسته کنند. این یافته ها می تواند منجر به ایجاد روش جدیدی برای درمان این بیماری شود.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل ازmedicalxpress، هانتینگتون یک بیماری تحلیل برنده ارثی است که اغلب به دلیل از دست رفتن سلول های عصبی خاص در مغز اتفاق می افتد. تیم سلول های خاص نقش مهمی را در کنترل حرکت بازی می کنند و آن ها را نورون های خاردار متوسط می نامند. با گذشت زمان این بیماری منجر به حرکات غیر ارادی شده و فرد در هماهنگ سازی حرکاتش با مشکل مواجه می شود. از دیگر علایم این بیماری می تواند به کاهش شناخت و افسردگی اشاره کرد. در حال حاضر راهی برای درمان و یا آهسته کردن این بیماری کشنده وجود ندارد. در این بیماری بیشترین آسیب به ناحیه ای به نام استریاتوم وارد می شود و به نورون های خاردار متوسط به دلیل بیماری می میرند و سلول های گلیالی مجاور که آن ها را آستروسیت می نامند نیز نشانه هایی از بیماری را نشان می دهند.
در این مطالعه محققین دانشگاه روکستر سلول های گلیالی مشتق از سلول های بنیادی انسانی را به موش مبتلا به هانتینگتون پیوند کردند. این سلول های گلیالی در حمایت سایر سلول های مغزی و نورون ها نقش دارند و این مطالعه نشان داده است که جایگزین کردن سلول های گلیالی بیمار با سلول های انسانی سالم می تواند مانع از پیشرفت بیماری شود و از مرگ نورون های مغزی جلوگیری کند. محققین طی مجموعه از آزمایش ها، سلول های پیش ساز گلیالی را (هم از سلول های بنیادی جنینی و هم بافت مغزی انسانی) جداسازی کرده و آن ها را به استراتیوم موش مبتلا به هانتینگتون پیوند کردند. آن ها مشاهده کردند که آستروسیت های انسانی با سلول های گلیالی موجود موشی ارتباط برقرار کرده و منجر به بهبود علایم بیماری در موش می شود. همان طور که گفته شد به نظر می رسد که سلول های گلیالی پیوند شده به موش موجب حفظ سلامت بیشتر نورون ها شده و بقای جانور را افزایش می دهند.
پایان مطلب/