کولون با استفاده از نوعی سلول های نگهبان فداکار از خود در برابر باکتری ها محافظت می کند
در کولون سلول های نگهبانی وجود دارد که باکتری ها را در مجاورت شان تشخیص می دهند و به پوششی از سلول های دفاعی سیگنال می دهند تا آبشاری از موکوس ها را ترشح کرده و بدین طریق این مهاجمین را به عقب برانند. به عنوان آخرین عمل، دست به یک از خودگذشتگی نیز می زنند و مرتکب خودکشی شده و خودشان را به درون لومن روده آزاد می کنند.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل ازmedicalnewstoday، محققین دانشگاه گوتنبرگ گروه سلولی جدیدی را کشف کرده اند که می توانند باکتری های نفوذ کرده به درون پوشش و سد موکوسی کولون را به عقب برانند. این کشف مهم می تواند به درک چگونگی اتفاق افتادن بیماری هایی مانند روده التهابی و کولیت اولسر کمک کند.
کولون انسان بوسیله لایه ای موکوسی حفاظت می شود که مانع از تماس مستقیم باکتری ها با این بافت و در نتیجه التهاب می شود. این لایه موکوسی یا پروتئین موسین بوسیله سلول های گابلت ترشح می شوند. مطالعاتی که در گذشته صورت گرفته است این لایه موکوسی را اولین خط دفاعی کولون می دانند و در ادامه محققین گوتنبرگ نشان داده اند که زیر مجموعه ای از سلول های گابلت نیز در این بافت وجود دارد که دومین خط دفاعی در برابر باکتری ها را شکل می دهند.
در کولون، غارها یا کریپت هایی وجود دارد که در انتهای آن ها سلول های بنیادی وجود دارد که به طور دائم در حال ساختن سلول های روده ای جدید است. اما در محل ورودی این غارها سلول های دفاعی جدیدی شناسایی شده است. این سلول ها مانند سلول های نگهبان و گارد غارها عمل می کنند و به محض این که علایمی از وجود باکتری در پیرامون غار یا کریپت حس کنند، شروع به راه اندازی زنجیره از واکنش ها می کنند که نتیجه آن ترشح میزان زیاد موکوس و شستن و دور کردن باکتری از آن نواحی است. زمانی که این سلول های گابلت دفاعی محتویات شان را خالی کردند، به نوعی خودکشی انجام می دهند و به فضای درون لومن روده آزاد می شوند. زیرا در صورت مواجه شدن مجدد با باکتری، این سلول ها موکوس کافی برای انجام حرکت دفاعی مجدد را ندارند. این کشف درک محققین در مورد عملکرد لایه موکوسی روده در برابر باکتری ها را به طور کامل عوض می کند.
پایان مطلب/