رهبر معظم انقلاب اسلامي در پيام تسليت دکتر کاظمي آشتياني، وی را از «فرزندان صالح انقلاب و از رويشهاي مبارکي» خواندهاند که عمر خود را در راه رشد و اعتلاي کشور و پژوهشکده رويان صرف کرده است.
جهادگر فقيد دکتر سعيد کاظمي آشتياني اول فروردين سال 1340 در تهران چشم به جهان گشود و پس از دوران متوسطه در رشته فيزيوتراپي، وارد دانشگاه علوم پزشکي ايران شد و در همين رشته و از همين دانشگاه مدرک کارشناسي ارشد خود را دریافت کرد.
دکتر کاظمي مدرک دکترا در رشته علوم تشريحي را از دانشگاه تربيت مدرس در تاريخ 24 اسفند 76 گرفت و در 10 آبان سال 1363 همزمان با گذراندن دوران دانشجويي وارد جهاد دانشگاهي شد.
در سيام آبان سال 1371 رئيس وقت جهاد دانشگاهي، دکتر کاظمی آشتیانی را طی حکمی به عنوان رئيس جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشکي ايران منصوب کرد.
مرحوم کاظمي آشتياني در سال 1376 همزمان با مسئوليت واحد علوم پزشکي ايران به عنوان مشاور رئيس جهاد دانشگاهي منصوب شد.
این جهادگر فقید پس از پيگيري و تلاش فراوان درباره راهاندازي مؤسسه رويان، سرانجام اين مرکز را راه اندازی کرد و در 23 آبان سال 1377 با حکم دکتر علي منتظري رئيس جهاد دانشگاهي و با حفظ سمت به عنوان رئيس پژوهشکده رويان جهاد دانشگاهي منصوب شد.
وي تا زمان مرگ خود مسئوليت رياست بر پژوهشکده رويان را بر عهده داشت و مهمترين فعاليتش در زمينه توليد، تکثير و انجماد سلولهاي بنيادي جنيني بود.
از دیگر تلاشهاي دکتر کاظمي، ميتوان به راهاندازي و برگزاري شش دوره جشنواره بينالمللي رويان، توسعه تحقيقات در زمينه باروري و ناباروري، شبيهسازي، برگزاري دو دوره جشنواره آسيايي «بهداشت خانواده» و دهها فعاليت ارزنده علمي ديگر اشاره کرد.
زنده ياد دکتر کاظمي از سال 1371 تا 1384 عضويت شوراي علمي جهاد دانشگاهي را نیز بر عهده داشته است. وي در سال 83 به دليل تلاشهاي فراوان ايشان در زمينه تحقيقات سلولهاي بنيادي جنيني به عنوان يکي از چهرههاي ماندگار کشور معرفي شد و در سال 84 نيز در يازدهمين جشنواره تحقيقات علوم پزشکي رازي از رئيسجمهور تنديس رازي را دريافت کرد.
جهادگر فقيد دکتر سعيد کاظمي آشتياني در سالهاي حضور پربار خود به عنوان رئيس جهاد دانشگاهي واحد دانشگاه علوم پزشکي ايران و پژوهشکده رويان، نقش راهبردي در هدايت تحقيقات ساخت سلولهاي بنيادين، شبيهسازي و درمان ناباروي داشت.
رهبر معظم انقلاب اسلامي در پيام تسليت دکتر کاظمي آشتياني، وی را از «فرزندان صالح انقلاب و از رويشهاي مبارکي» خواندهاند که عمر خود را در راه رشد و اعتلاي کشور و پژوهشکده رويان صرف کرده است.
همچنين دکتر محمود احمدينژاد، رئيسجمهور نيز در پيام تسليت دکتر کاظمي آشتياني وي را مظهر «توانستن» و «شدن» برشمرد و افزود: مرحوم دکتر کاظمي، الگوي دانشجويان و جوانان دانشگاهي خواهد ماند تا نشان دهند، با ايمان و باور ديني، ميتوان به قلههاي بلند استقلال و عزت رسيد.
رئيس جهاد دانشگاهي نیز درباره این دانشمند برجسته کشورمان گفت: در بسياري از مجامع علمي و تحقيقات دنيا مراسم آغازين به نام يکي از بنيانگذاران آن مقوله علمي سخنراني ميشود که از اين پس اين رسم در اين جشنواره راهاندازي ميشود.
وي با گراميداشت ياد دکتر کاظمي خاطرنشان کرد: تصور نبودن اين جهادگر محقق براي هيچ کس قابل تصور نبود. جهادگران و محققان کشور در ادامه راه دکتر کاظمي و به بار نشستن تحقيقات وي پيمان بستهاند.
پس از آن در تاريخ هفتم مرداد ماه سال 85 چگونگي اعطاي جايزه علمي دکتر کاظمي به تصويب رسید.
شوراي عالي انقلاب فرهنگي به پاس زحمات گرانقدر و موفقيتهاي بزرگ دانشمند فرهيخته دکتر سعيد کاظمي آشتياني و براي تکريم مقام علم و دانش اعطاي جايزه علمي دکتر کاظمي را تصويب کرد.
اين جايزه در رشته زيستشناسي، به ويژه در زمينه فعاليتهاي پژوهشکده رويان جهاد دانشگاهي اختصاص يافته و هيأت امناي جهاد دانشگاهي مأمور تهيه و تنظيم آييننامه اجرايي اعطاي جايزه مذکور شده است.
مرحوم دکتر كاظمي، از چهرههاي برتر علمي کشور بود که دستيابي نظام جمهوري اسلامي ايران به دانش و فناوري سلولهاي بنيادي، مرهون ايمان، همت و پشتکار اين جهادگر دانشگاهي است.
شوراي عالي انقلاب فرهنگي مصوبه جايزه علمي بينالمللي دکتر کاظمي را مصوبهاي غرور انگيز در ياد دکتر کاظمي دانست و اضافه کرد: بيترديد تصويب مصوبه به ياد ماندني و غرورانگيز جايزه علمي بينالمللي دکتر کاظمي از سوي شوراي عالي انقلاب فرهنگي که به طور همه جانبه مورد تأکيد و تأييد مقام معظم رهبري نيز بوده است ميتواند، مبين مراتب قدرداني و سپاس بيپايان اين شورا از آن فقيد سعيد باشد.
در بيانيه شوراي عالي انقلاب فرهنگي آمده است: به راستي، دکتر کاظمي آشتياني در مقام دانشمندي مؤمن، متعهد، دلسوز و توانا بيهيچ انتظار و چشمداشتي، همواره با عزم و ارادهاي قوي و استوار که بيشک، ريشه در ايمان و عشق بيپايان او به خدمت به وطن و دلبستگي او به پيشرفت و توسعه جامعه اسلامي داشت، ميکوشيد دين خود را نسبت به پيشرفت اسلام عزيز در حد اکمل و احسن ادا کند و به رسالت انساني و اجتماعي خويش وفادار بماند و چه زيبا هم توانست در پرتو فعاليتهاي عظيم و گسترده، افتخارات بزرگ و فراموش نشدني را در عرصههاي نوين علمي رقم زند و ياد و نام نيک از خود در دلهاي شيفته به يادگار گذارد.
مراسم یادبود هفتمین سالروز درگذشت این جهادگر فقید روز پنج شنبه 14 دی ماه ساعت 8.30 صبح همزمان با اربعین حسینی در بهشت زهرا ، ورودی جنوبی، جنب ساختمان اداری، تالار عمومی بهشت زهرا برگزار می شود.
پایان مطلب/