تاریخ انتشار: یکشنبه 14 شهریور 1395
روشی جدید می تواند به تولید منبعی بی پایان از سلول های پیش ساز کلیوی منجر شود

  روشی جدید می تواند به تولید منبعی بی پایان از سلول های پیش ساز کلیوی منجر شود

محققین انستیتو سالک توانسته اند راهی را برای تولید انبوه نوعی از سلول های پیش ساز کلیوی ارائه دهند.
امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان به نقل ازmedicalxpress، تلاش های صورت گرفته در گذشته برای حفظ کشت های مربوط به سلول های پیش ساز نفرون اغلب با شکل مواجه شد است و این سلول های یا مرده اند یا این که به تدریج پتانسیل تکوینی شان را از دست داده اند و قابلیت استفاده در شرایط بالینی را نداشته اند. اما محققین انستیتو سالک با استفاده از یک روش کشت سه بعدی و مخلوطی از مولکول های پشتیبان سلول ها را در مراحل تکوینی اولیه شان نگه داشته اند. این سلول های کلیوی مراحل اولیه، می توانند برای رشد بافت کلیوی جایگزین و به منظور مطالعه یا درمان بیماری های کلیوی مورد استفاده قرار گیرند.

سلول های پیش ساز نفرون(NPCs)، حداقل در مورد انسان، به طور طبیعی تنها طی مراحل اولیه تکوینی وجود دارند و سپس طی فرایند تمایزی به نفرون تبدیل می شوند که واحدهای عملکردی کلیه و مسئول فیلتراسیون خون و ترشح ادرار هستند. اما در بالغین هیچ سلول  پیش ساز نفرونی وجود ندارد و در نتیجه کلیه های بالغین قادر بعد از آسیب یا بیماری قادر به تولید بافت کلیوی جدید نیستند.

پیش از این محققین از سلول های بنیادی پرتوان القایی(iPSCs) برای تولید سلول های شبه سلول های پیش ساز نفرونی استفاده کرده بودند که فرایند طولانی مدت بود و جداسازی جمعیت خالص از این سلول ها نیز بسیار مشکل بود. اما در این مطالعه محققین سلول های پیش ساز نفرونی را به طور مستقیم از جنین های موش جداسازی کردند و دریافتند که اگر آن ها در محیط کشت سه بعدی نگه دارند(به جای کشت روی پلیت های معمولی)، و مخلوطی از مولکول های سیگنالینگ جدید را استفاده کنند می تواند سلول های پیش ساز نفرونی را برای بیش از 15 ماه نگه دارند. در هر زمانی از این مدت می توان با استفاده از محیط جدید، ساختارهای شبه نفرونی دارای عملکردی را از این سلول ها هم در آزمایشگاه و هم بعد از پیوند به مدل های جانوری تولید کرد.

در گام بعد زمانی که محققین سلول های پیش ساز نفرونی جنینی انسان و سلول های پیش ساز نفرونی انسانی تولید شده از سلول های بنیادی را با همین پروتکل برای استفاده انسانی مورد تیمار قرار دادند، نتایج مشابهی بدست آوردند و توانستند سلول های پیش ساز نفرونی را برای طولانی مدت نگه دارند. محققین براین باورند که می توان از این سلول های پیش ساز نفرونی هم برای درمان های بازسازی کننده و هم برای مدل سازی بیماری ها در شرایط آزمایشگاهی استفاده کرد.

پایان مطلب/

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه