جمعیت سلول های بنیادی سرنخ هایی را از سرطان کولون نشان می دهد
محققین مرکز سرطان واندربیلت-اینگرام، جمعیت جدیدی از سلول های بنیادی روده ای را شناسایی کرده اند که ممکن است سرنخ هایی از منشا سرطان کولورکتال ارائه دهند.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از stem-cells-news، به گزارش محققین این سلول های بنیادی که آن ها جدیدا شناسایی کرده اند در مقایسه با سلول های بنیادی روده ای شناخته شده که تقسیم و تکثیر سریعی دارند، به صورت خاموش بوده و آن ها را می توان بوسیله بیان مارکر Lrig1 شناسایی کرد که مانند ترمزی روی رشد و تکثیر سلولی عمل می کند.
سرطان کولورکتال دومین عامل مرگ های سرطانی در ایالات متحده می باشد. تصور می شود که تومورهای مربوط به این سرطان از موتاسیون در سلول های بنیادی روده ای حاصل می شوند که سلول های با عمر زیاد و با ویژگی خودنوزایی هستند و می توانند به هر سلولی در مجرای روده ای تمایز یابند. برای بیش از 30 سال محققین تصور می کردند که این سلول های بنیادی روده ای بدوا به صورت خاموش هستند و به ندرت و به منظور حفاظت از بافت در برابر سرطان تقسیم می شوند، تا این که در سال 2007، آن ها دریافتند که این جمعیت سلول های بنیادی روده ای که با بیان مارکر Lgr5شناسایی می شوند بسیار تکثیر کننده هستند. اما آیا سلول های بنیادی روده ای خاموش نیز وجود دارند؟
محققین این مرکز در مطالعه ای به بررسی مسیر سیگنالینگ EGF پرداختند که در سرطان های مربوط به بافت اپی تلیالی از جمله مجرای روده ای نیز دخیل است. در این مطالعه آن ها نشان دادند که Lrig1، مولکولی است که فعالیت گیرنده ErbB موجود در مسیر سیگنالینگ EGF را تنظیم می کند و در سلول های روده ای که کیفیت و ویژگی بنیادینه بودن را دارند، وجود دارد. با تحقیق بیشتر آن ها نشان دادند که سلول های بیان کننده Lrig1، سلول های بنیادی هستند و به میزان وسیعی خاموش هستند. این سلول ها با سلول های بنیادی بیان کننده Lgr5 متفاوت هستند و پروفایل بیان ژنی و وضعیت تکثیری متفاوتی دارند. در ادامه آن ها نشان داده اند که Lrig1 تنها یک مارکر سلول های بنیادی روده ای نیست اما به عنوان یک سرکوب کننده توموری نیز عمل می کند و سیگنال های رشد و تکثیر را مهار کرده و به عنوان ترمزی برای ممانعت از تکثیر سلول و سرطان عمل می کند. این مطالعه بر اهمیت سیگنالینگ ErbB در رفتار سلول های بنیادی روده ای دخیل در سرطان کولورکتال تاکید دارد و آن را هدف درمانی و دارویی بالقوه ای در مطالعات سرطان معرفی می کند.
پایان مطلب/