تاریخ انتشار: پنجشنبه 05 بهمن 1391
موفقیت محقق ایرانی در تهیه فرمولاسیون جدید درمان سرطان مغز

  موفقیت محقق ایرانی در تهیه فرمولاسیون جدید درمان سرطان مغز

برگزیده گروه علوم دارویی هجدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی از تهیه و ارزیابی فرمولاسیون جدید با هدف درمان یکی از انواع سرطان مغز خبر داد.
امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان به نقل از ایسنا، در خصوص طرح «تهیه و ارزیابی نانو ژل‌های حاوی داروی متوترکسات، با هدف درمان سرطان‌های سیستم اعصاب مرکزی» که برگزیده جوان گروه علوم دارویی هجدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی شد، گفت: دارورسانی به سیستم اعصاب مرکزی همواره یکی از چالش های مهم فرا روی محققان علوم دارویی بوده است. ویژگی ها و پیچیدگی های خاص مرتبط با این سیستم سبب شده است که با وجود پیشرفت های فراوان در عرضه و توسعه سامانه های دارورسانی به سیستم اعصاب مرکزی، هنوز شاهد عدم درمان مناسب بسیاری از بیماری های مغز و اعصاب در جهان باشیم.

 
وی با بیان این که مغز به عنوان مهمترین ارگان حیاتی بدن از سیستم های حفاظتی بسیار پیشرفته ای برخوردار است، تصریح کرد: از خارج، جمجمه و از داخل، دو سد فیزیولو‍ژیکی خونی-مغزی و خونی- مایع مغزی نخاعی این نقش حفاظتی را به عهده دارند. این دو سد فیزیولوژیک، سیستم عصبی مرکزی را از محیط اطراف جدا می سازند و ورود و خروج ترکیبات مختلف از جمله داروها به مغز را کنترل می کنند. لنفوم اولیه سیستم عصبی مرکزی نوع خاصی از سرطان مغز است که در این مطالعه مورد نظر بوده است. برداشتن بافت سرطانی از طریق عمل جراحی به دلیل عمق تومور معمولا موفقیت آمیز نیست و دارو درمانی همچنان مهمترین روش مقابله با این بیماری است.
 
وی افزود: در این راستا فرمولاسیون جدیدی بر پایه نانو ژل برای داروی ضد سرطان متوترکسات طراحی کردیم تا بتوان دارو را به صورت هدفمند و با دوز کمتر و در نتیجه با اثرگذاری بیشتر و عوارض جانبی کمتر به مغز برسانیم.
 
آزادی تصریح کرد: تا کنون این مطالعه مرحله آزمایشگاهی را گذرانده و در حال حاضر وارد فاز حیوانی شده است.
 
برگزیده گروه علوم دارویی هجدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی با بیان این که در این مطالعه درصدد طراحی فرمولاسیون جدیدی برای داروی معمول مورد استفاده در این بیماری بوده ایم، گفت: هم اکنون داروی متوترکسات با دوز 8 گرم بر متر مربع از سطح بدن برای درمان این نوع خاص از سرطان استفاده می‌شود اما در این فرمولاسیون با استفاده از فناوری نانوژل با دوزهای بسیار کمتر موفق به کسب نتایج قابل قبول در راستای درمان این بیماری شده ایم.
 
به گفته وی مقاله این مطالعه در مجله «کربوهایدریت پلیمر» (carbohydrate polymers) از انتشارات الزویر (Elsevier) به چاپ رسیده است.
پایان مطلب/
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه