تولید بافت کلیه از سلولهای بنیادی شبهجنینی برای نخستین بار در جهان
محققان دانشگاه کیوتو برای اولین بار در دستاورد بزرگی که میتواند جان بسیاری از بیماران وابسته به دیالیز را نجات دهد، توانستهاند با استفاده از سلولهای بنیادی شبه جنینی، بافت کلیه تولید کنند.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از ایسنا، این دستاورد جدید به عنوان اولین گام در مسیر پیوند بافت کلیه تولید شده از سلولهای بنیادی شبهجنینی به شمار میرود.
محققان توانستهاند بخشی از یک لوله ادرار را با استفاده از سلولهای بنیادی که از قابلیت تبدیل به تمام بافتهای بدن برخوردارند، تولید کنند.
کلیه از ساختار پیچیدهای برخوردار بوده و پس از آسیب، بازیابی آن بسیار مشکل است که بسیاری از بیماران کلیوی را مجبور به استفاده از شیوه دیالیز میکند.
اما این دانشمندان با افزودن چند ماده به سلولهای بنیادی شبهجنینی توانستند بافت میانپوست متوسط را که کلیه تا حد زیادی از آن تشکیل شده، پس از 11 روز کشت با نرخ موفقیت بیش از 90 درصد تولید کنند.
محققان سپس این بافت را به منظور تولید بخشهایی از ساختار یک لوله ادرار با سلولهای کلیه یک جنین موش کشت کردند.
محققان در نهایت نتیجه گرفتند، از آنجایی که این بافت توانسته پروتئین LTL را که یکی از ویژگیهای لوله ادرار است، تولید کند، از این رو این روش بخشی از یک لوله ادرار را با موفقیت تولید کرده است.
آنها همچنین در گزارش خود تائید کردند که سلولهای دیگر کلیه مانند سلولهای اپیتلیال احشایی و سلولهای جمعآوری کننده توبول نیز تولید شدهاند.
این محققان اعلام کردهاند که در صورت عملکرد عادی این لوله ادرار، بافتهای دیگر کلیه را برای دستیابی به کاربردهای بالینی تولید خواهند کرد.
پایان مطلب/