در حال حاضر لیپوپترانسفر به روش Cell assisted جهت درمان اسکارهای آتروفیک مثلا ناشی از آکنه ، حجم دادن به بافتها(صورت یا Breast ) ، افتادگیهای پوست متعاقب دیوتراپی قرار است در مرکز سلول درمانی پژوهشگاه رویان انجام شود.
دکتر ناصر جوادی فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی ایران و متخصص زیبایی و دکتر زهرا عروجی از محققان پژوهشگاه رویان به زودی طرح لیپوترانسفر را در مرکز سلول درمانی رویان آغاز خواهند کرد.
لیپوترانسفر راه حلی برای پر کردن ضایعات بافتها و استخوانهای بدن است و رایج ترین محلها جهت بدست آوردن سلولهای بنیادی چربی (یا لیپوترانسفر سنتی ) شکم، ران، کنارو پشت بدن در ناحیه کتف هاست.
در حال حاضر لیپوپترانسفر به روش Cell assisted جهت درمان اسکارهای آتروفیک مثلا ناشی از آکنه ، حجم دادن به بافتها(صورت یا Breast ) ، افتادگیهای پوست متعاقب را دیوتراپی قرار است در این مرکز انجام گیرد.
در همین باره گفتگویی با دکتر جوادی انجام داده ایم که در پی می آید.
آقای دکتر لطفا بفرمایید این روش درمانی برای چه افرادی موثر است؟
لیپوترانسفر یک جراحی زیبایی است و اندیکاسیون آن از مریض تامین می شود. اگر فردی دچار بیماری شود و روی پوست وی فرورفتگی هایی به وجود آید که در حالت عادی ناهنجار است، می توان با روش های تزریق چربی که مدت های زیادی است در سایر کشورها انجام می شود پر کرد. البته با تزریق ژل نیز این کار قابل انجام است و در ناحیه گونه، لب و یا چانه از پروتز می توان استفاده کرد.
بیمار خودش انتخاب می کند؟
رعایت اخلاق پزشکی از اصول کار ما است. اگر فردی در گونه خود دچار مشکل باشد ، با پروتز که هم از نظر هزینه ارزان تر است و هم بعد از مدتی یکنواختی بهتری دارد جراحی زیبایی انجام می شود. یعنی با رعایت اصول اخلاق پزشکی بهترین راه درمان برای هر مراجعه کننده استفاده می شود. حال اگر فردی چربی اضافی در بدن نداشته باشد و لیپوترانسفر موثرباشد، گاهی نیاز است که کشت چربی داده شود که زمان بیشتری لازم دارد و در برخی موارد تزریق چربی را ارجح می دانیم چون تزریق ژل ماندگاری طولانی ندارد .
اگر فرد چربی لازم را داشته باشد کار به چه صورتی انجام می شود؟
اگر فردی به اندازه کافی در بدن چربی داشته باشد و خود نیز ترجیح دهد از بافت بدنش برای درمان استفاده کند، برای آن فرد از بخشی از بدن که چربی اضافه دارد، حدود 40-50 سی سی ساکشن می کنیم و که 10 سی سی بافت چربی را به ما بدهد و این چربی قابل تزریق است.
مشکل اصلی ما این است که از چربی تزریق شده ، حدود 6 سی سی آن جذب می شود و این مقدار کمتر از حد مورد نظر ما است. پس ممکن است دو یا سه بار و حتی 4 بار تزریق انجام شود تا نتیجه مورد نظر را بعد از این تزریق ها به دست بیاوریم.
این کار در برخی کشورها نیز انجام شده است.چرا ابتدا به صورت طرح تحقیقاتی قرار است در کشور انجام شود؟
بافت مردم ایران با بافت مردم سایر کشورها متفاوت و رژیم غذایی و آب و هوای کشورما با سایر کشورها فرق دارد و ممکن است روی این پروسه تاثیر بگذارد. درحال حاضر در پژوهشگاه رویان برای انجام این عمل زیبایی در مرحله انتخاب بیمارهستیم که بعد از گزینش بیماران، مراحل کشت و تزریق و اتاق عمل و ... انجام می شود.
بیماران باید چه شرایطی داشته باشند؟
بیمار مورد نظر نباید بیماری های جانبی مانند دیابت و یا بیماری هایی که مانع کار شود و ریسک جراحی را بالا ببرد داشته باشد تا کار با کمترین خطر برای بیمار انجام گیرد. افرادی باید مراجعه کنند که محل مورد نظرشان برای ترمیم نسبت به بافت اطرافش ، فرورفتگی قابل توجه ای داشته باشد مانند خط خنده. البته افراد بالای 65 سال و افراد کم سن نیز کاربرد موثری ندارد.
برای مبتلایان به سرطان پستان هم کاربرد دارد؟
در بیماران مبتلا به سرطان پستان که بخشی از سینه برداشته شده، فعلا از پروتز برای پر کردن آن استفاده می شود اما اگر کسی دچار افتادگی سینه باشد ولی ظاهر بدن به گونه ای است که کوچکترین پروتز هم شکل نافرمی به ظاهر سینه می دهد، می توان از چربی بدن خود فرد برداشت و به او تزریق کرد.
فرورفتگی های حاصل از جوش های دوران جوانی و آکنه هم با این روش درمان می شوند؟
خیر. برای کم عمق شدن جوشها باید خیلی چربی تزریق کرد تا پوست کشیده شود و این پوسیدگی پوست باعث خارج شدن پوست از فرم اصلی خود می شود. برای این افراد لایه برداری سطحی و یا تزریق فیبروبلاست توصیه می شود. البته اگر جوشها به گونه ای دنبال هم باشند که خطی را تولید کرده باشند، برای این افراد چربی می توان تزریق کرد.
پایان مطلب/