تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 09 آذر 1395
سلول های بنیادی و امیدواری در درمان بیماران مبتلا به سندرم پری-رومبرگ

  سلول های بنیادی و امیدواری در درمان بیماران مبتلا به سندرم پری-رومبرگ

در مطالعه ای بالینی محققین در انستیتو تکنولوژی سلول های بنیادی RNL نشان داده اند که پیوند سلول های بنیادی خود بیماران مبتلا به سندرم پری- رومبرگ می تواند به طور قابل ملاحظه ای توانایی جراحان پلاستیک برای ترمیم بیماری را افزایش دهد.
امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان به نقل ازstem-cells-news، سندرم پری-رومبرگ اختلال نادری است كه با آتروفي يك طرفه صورت با درگيري پوست, بافت زير جلدي، عضلات اسكلتي و استخوان همراه است. گاهي ابتلاي سيستم عصبي مركزي نيز وجود دارد كه در اين موارد تشنج شايع‌ترين تظاهر آن است. تنها در آمریکا بیش از 200000 نفر به این بیماری ناتوان کننده مبتلا هستند. اغلب بیماران مبتلا به این بیماری بین سنین 5 تا 15 سالگی علایم این بیماری را تجربه می کند. امروزه درمانی که وجود دارد این است که بیماران باید منتظر بمانند تا روند بیماری آهسته شود و سپس پزشکان به چهره آن ها چربی پیوند کنند و استخوان های چهره ای شان را نیز تقویت کنند. اما این درمان ها نیز راه حلی موقتی است که تصور می شود موجب شود بیماران بیش از این دردی را تحمل نکنند اما اگر پیوند چربی موفقیت آمیز نباشد آن ها دچار درد بیشتری نیز خواهند شد. بنابراین جراحان پلاستیک و مهندسین به دنبال راهکار دیگری گشتند تا بتوانند با علایم این بیماری مبارزه کنند. در این راستا محققین در انستیتو تکنولوژی سلول های بنیادی RNL برای اولین بار از سلول های بنیادی خود بیماران استفاده کردند. در مطالعه ای کنترل شده آن ها به صورت بدون درد، مقادیر اندکی از چربی گروهی از بیماران مبتلا به بیماری پری-رومبرگ را برداشته و سلول های بنیادی را از این چربی استخراج کردند. این سلول ها از نظر ژنتیکی با سلول های بیمار مشابه بود و مشکلات رد پیوند را به همراه ندارند. هم چنین آن ها توانایی تعدیل التهاب و علایم بیماری را نیز دارا هستند. بعد از تکثیر این سلول ها در آزمایشگاه به صورت ریز پیوندهایی به چهره بیماران تزریق شدند. این سلول های بنیادی مزانشیمی بعد از پیوند تا 50 درصد جذب پوست فرد شده و شرایط چهره ای وی را بهبود بخشیدند. این مطالعه نشان می دهد که کاربرد بالینی سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی انسانی می تواند آتروفی چهره ای پیشرونده در افراد مبتلا به سندرم پری- رومبرگ را بهبود ببخشد.

پایان مطلب/

ثبت امتیاز
نظرات
پنجشنبه, 22 شهریور,1403

اسماعیل

سلام من پسرم به بیماری پری رومبرگ مبتلا میباشد توراخدا هرکسی راه درمان دراین مورد میداند کمک نماید چه در حوزه سلول بنیادی وراه درمان دیگر انجام داده راهنمایی نماید لطفا تورا خدا کمک کنید کجابروم اگر کشور خارج هم کسی راه درمان سراغ دارد بگوید شده باشه گدایی میکنم میروم۰۹۳۰۵۳۳۳۱۶۵

یکشنبه, 25 شهریور,1403

پزشک مشاور

اسماعیل@:
با سلام
با توجه به اینکه سندرم پری-رومبرگ یک بیماری دژنراتیو غیر معمول است که با آتروفی آهسته و پیشرونده‌ای که یک طرف صورت را تحت تأثیر قرار می‌دهد هنوز زاه درمانی قطعی و مشخصی برای آن داده نشده است. در حال حاضر انواع با گزینه های درمانی در تلاش برای درمان ناهنجاری های آتروفیک از موارد خفیف تا شدید مورد بحث قرار گرفته است که شامل پیوند چربی آزاد، پیوند چربی درم، فاسیا، پیوند عضلانی، تقویت غضروف و استخوان، جراحی ارتوگناتیک، بازسازی میکروواسکولار و بازسازی سلول های بنیادی استخوان و بافت های نرم است ولی هیچ کدام به منطله درمان قطعی نیستند.

جمعه, 17 شهریور,1402

صداقت

سلام در حوزه پیوند سلول بنیادی برای این بیماری پری رومبرگ من با پزشک مشورت کردم گفت بیست درصد احتمال مرگ وجود ‌داره.آیا این واقعیت داره؟؟ممنون میشم اگه چیزی میدونید بگید

شنبه, 18 شهریور,1402

پزشک مشاور

صداقت@:
با سلام
اولین بار که از سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی انسانی برای این بیماری استفاده شد هیچ گونه مرگی گزارش نشده است چون اساسا استفاده از سلول های بنیادی مزانشیمی باعث بهبود و تعدیل سیستم ایمنی شده و از پیشروی بیماری جلوگیری میکند،البته در مواردی خیلی کم سبب ایجاد عوارض جانبی در برخی افراد میشود ولی موجب مرگ نمیشود.

پنجشنبه, 22 تیر,1402

صداقت

سلام برای جلوگیری از پیشروی این بیماری رومبرگ دکتر بهم آمپول ترکسوما ۲۰دادن که هفته ای یک بار به شکم تزریق میشه.و احساس میکنم خیلی ضعف بدنی و تاریه دید پیدا کردم.امکانش هست بجای این آمپول قرصش رو بخورم ؟ممکنه ضعف بدنی ایم به مرور بیشتر بشه با وجود این آمپول؟من بخاطر اینکه همیشه ورزش میکنم خیلی نگران این مساله هستم که بدنم کم بیاره ونتونم ورزش روزانه امو ادامه بدم و از طرفی هم وضعیت بیناییم به مرور آزارم میده.

پنجشنبه, 22 تیر,1402

پزشک مشاور

صداقت@:
با سلام
این سایت در راستای پاسخ گویی به سوالات در حوزه سلول درمانی است، بهتر است در خصوص بیماریتان از پزشک متخصص دیگیری مشاوره بگیرید.

شنبه, 10 تیر,1402

اکرم

سلام وقت بخیر
من دختری با سندرم رومبرگم و ۶ بار تزریق چربی میکروفت و نانوفت کردم اما متاسفانه در حال جذب است حتی بعد از ۲سال و نیم که از عمل میگذرد باز هم جذب می شود به نظرتان تزریق چربی با سلول های بنیادی میتواند ماندگار باشد ؟ و تا چند سال می ماند ؟ ممنون میشم من را راهنمایی کنید

یکشنبه, 11 تیر,1402

پزشک مشاور

اکرم@:
با سلام
در روش سلول درمانی این بیماران در مراکز تحقیقاتی خارج از کشور از سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی انسانی و البته استخراج شده از بافت چربی خود بیمار این کار را انجام میدهند، در این روش 50 در صد بهبودی بوده است منتها در این روش انتظار درمان بیماری وجود ندارد و تنها تا مدتی این سلول ها(بسته به شرایط بیماری) میتوانند از وخامت بیماری جلوگیری کنند.طی دوسال پیگیری اثرات بهبودی مبتنی بر سلول در بیمار مشاهده شده است.

چهارشنبه, 31 خرداد,1402

صداقت

باسلام منم با تشخیص پزشک متاسفانه 6 ساله به این بیماری سندرم پری رومبرگ مبتلا هستم.اگه اطلاعاتی راجع به این بیماری و جراحی پلاستیک بعد از کم شدن پیشروی این بیماری دارین ممنون میشم بهم اطلاع بدین. شماره تماس 09133236561

چهارشنبه, 31 خرداد,1402

پزشک مشاور

صداقت@:
با سلام
این بیماری روش های درمانی مختلف و نتایج متفاوتی دارد. درمان هایی چون انتقال بافت آزاد (امنتوم، رکتوس، لاتیسموس، سراتوس، دیپ، کتف، و پارااسکاپولار)، فلپ های ساق پا، بافت اتولوگ (درم-چربی، استخوان و غضروف، و چربی) و مواد زیستی (سیلیکون، پلی اتیلن و آلودرم) . یک راه جدیدتر هم پیوند سلول های بنیادی مزانشیمی است که تنها به کندتر کردن روند بیماری کمک میکند ولی هنوز در ایران برای این بیماری کاری انجام نشده است. بهتر است به نظر پزشک معالجتان و شیوه درمانی که در ایران رایج است عمل کنید .

شنبه, 20 خرداد,1402

رضا

سلام .پسرم ۱۲ سالشه از حدودا ۸سالگی کمی تجمع رگ های نسبتا تیره زیر چانه سمت چپ داشت و کمی تیره گی در پیشانی از سال قبل تغییر در استخوان چانه و کمی هم در سر و پیشانی ایجاد شده سال های قبل چند جایی دکتر بردمش و هیچکسی نظری نداشت . امسال متخصص و جراح فک و صورت گفت که سندروم پری رومبرگ داره دنیام داره جلوی چشمم نابود میشه .محض رضای خدا اگه کسی اطلاعاتی یا راهنمایی داره بگه چیکار کنم
۰۹۳۶۱۶۲۰۱۱۴

دوشنبه, 29 خرداد,1402

پزشک مشاور

رضا@:
با سلام
این بیماری که اوایل دوران نوزادی یا نوجوانی رخ می دهد. پزشکان به طور کلاسیک درمان را تا پایان فرآیند رزرو کرده اند. روش های درمانی مختلفی با نتایج متفاوتی انجام شده است. درمان هایی چون انتقال بافت آزاد (امنتوم، رکتوس، لاتیسموس، سراتوس، دیپ، کتف، و پارااسکاپولار)، فلپ های ساق پا، بافت اتولوگ (درم-چربی، استخوان و غضروف، و چربی) و مواد زیستی (سیلیکون، پلی اتیلن و آلودرم) است یک راه جدیدتر هم پیوند سلول های بنیادی مزانشیمی است که تنها به کندتر کردن روند بیماری کمک میکند ولی هنوز در ایران برای این بیماری کاری انجام نشده است.

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه