تاریخ انتشار: شنبه 05 اسفند 1391
هلیکوباکتر خطر ابتلا به سرطان مری و آسم را کاهش می‌دهد
رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد:

  هلیکوباکتر خطر ابتلا به سرطان مری و آسم را کاهش می‌دهد

رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد علوم پزشکی تهران گفت: اگر چه گفته می‌شود میکروب هلیکوباکتر خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد اما خطر ابتلا به سرطان مری و آسم را در مبتلایان پایین می‌آورد.
امتیاز: Article Rating

 

به گزارش بنیان، رضا ملک‌زاده در مورد تأثیر هلیکوباکتر پیلوری بر دستگاه گوارش اظهار داشت: اگر چه گفته می‌شود که وجود باکتری هلیکوباکتر پیلوری در معده افراد خطر سرطان معده را افزایش می‌دهد اما این باکتری عمر انسان را کاهش نمی‌دهد.
 
 به گفته این متخصص گوارش و کبد مبتلایان به این باکتری نسبت به بقیه کمتر به آسم و سرطان مری مبتلا می‌شوند.
 
وی گفت: 80 درصد مردم این باکتری را در معده خود دارند که در اکثر قریب به اتفاق مشکل ایجاد نمی‌کنند و ریشه‌کنی آن در همه مردم علمی و ضروری نیست چرا که این باکتری در 10 درصد موارد ایجاد بیماری می‌کند و در 90 درصد موارد مشکل‌زا نیست.
 
وی در مورد آخرین تحقیقات انجام شده در حوزه گوارش و کبد گفت: اخیراً روی کبد چرب تحقیقاتی را آغاز کرده‌ایم چرا که کبد چرب شیوع بالایی در کشور دارد و با کاهش طول عمر و بیماری‌های کلیوی، سکته مغزی و قلبی رابطه مستقیم دارد.
 
ملک زاده گفت:‌الان طی یک برنامه‌ای که در حال اجراست افرادی که کبد چرب دارند با آموزش و رژیم غذایی از چاقی و اضافه وزن می‌کاهند تا دچار این عارضه نشوند.
 
به گزارش فارس، هلیکوباکتر پیلوری نوعی باکتری مقاوم است که تا لایه سوم معده خود را پنهان می‌کند. این باکتری می‌تواند مولکول‌های "اوره" - ماده شیمیایی که در بافت‌ها و مایعات بدنی انسان وجود دارد- را تجزیه کرده و دی اکسید‌کربن تولید کنند.
 
نیمی از جمعیت جهان در معده خود این باکتری را حمل می‌کنند و غذای آلوده عامل اصلی انتقال این باکتری است.
 
پایان مطلب/
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه
دسته‌بندی اخبار
دسته‌بندی اخبار
Skip Navigation Links.