استفاده از ویروس خرگوش برای درمان مولتیپل میلوما
درمان مولتیپل میلوما(MM) با ویروس میکسوما(MYXV)، اغلب سلول های بدخیم را در مطالعات پیش درمانگاهی حذف می کنند. هم چنین مطالعه ای که روی این ویروس صورت گرفته است نشان می دهد که استفاده از ویروس میکسوما پاسخ ایمنی قویی را نشان می دهد که موجب ریشه کن شدن بیماری در برخی جانوران می شود.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، مولتیپل میلوما سرطان سلول های پلاسماB است که نوعی از سلول های سیستم ایمنی هستند. این سرطان، دومین سرطان خونی شایع محسوب می شود که درمان آن بسیار مشکل است. استفاده از شیمی درمانی های نوین و پیوند سلول های بنیادی نیز برای درمان این بیماری موثر واقع نشده است.
در مطالعه ای جدید محققین دانشگاه اسلو، رویکرد جدیدی را برای درمان مولتیپل میلوما ارائه کرده اند که شامل استفاده از انکولیتیک های ویروسی است که سلول های سرطانی را هدف قرار می دهند و تخریب می کنند. طی چند سال گذشته، پروفسور Bartee و همکارانش از ویروس میکسوما برای درمان مولتیپل میلوما در کشت های سلولی استفاده کرده اند. ویروس میکسوما(MYXV)، منحصرا خرگوش ها را آلوده می کنند و بنابراین برای انسان ها مشکلی را ایجاد نمی کند. با این مطالعه قبلی بوسیله Bartee و همکارانش نشان داده است که میکسوما قادر به کشتن سلول های مولتیپل میلومای انسانی است.
در حال حاضر، پیوند سلول های بنیادی با استفاده از سلول های بنیادی مشتق از خود بیماران به عنوان درمان برای مولتیپل میلوما استفاده می شود اما بیماران اغلب به دلیل سلول های سرطانی باقی مانده در نمونه های پیوندی مجدد دچار عود سرطان می شوند. پروفسور Bartee و همکارانش نشان داده اند که درمان با میکسوما در ریشه کن کردن سلول های مولتیپل میلوما در نمونه های سلول های بنیادی بیماران(قبل از پیوند مجدد به آن ها) موثر است و در نتیجه مانع از عود مجدد سرطان در آن ها می شود. در ادامه آن ها پا را فراتر نهاده و با استفاده از مدل موشی نشان دادند که تیمار سیستمیک با ویروس میکسوما می تواند اندازه تومورها را کاهش داده و منجر به کاهش متوسط در پیشرفت بیماری در 66 درصد موش ها می شود. جالب تر این که در 25 درصد موش ها، بیماری به طور کامل ریشه کن شد و هیچ گونه نشانه ای از عود مجدد سرطان وجود نداشت. به نظر می رسد که تیمار با میسکوما منجر به افزایش سلول های CD8+T می شود که در پاسخ های ضد توموری نقش دارند.
پایان مطلب/