جمع آوری 3 هزار نمونه دی ان ای بیماران نقص ایمنی، آسم و آلرژی
معاون مرکزتحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: نزدیک به 3هزار نمونه دی ان ای (DNA) بیماران نقص ایمنی،آسم و آلرژی وخانواده های آنان در بانک نمونه های دی ان ای نگهداری می شود.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از ایرنا، بانک دی ان ای بیماران نقص ایمنی، آسم و آلرژی در سال 1385 در بانک ذخایر ژنتیکی و زیستی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی و براساس ضوابط کمیته اخلاق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی راه اندازی شد.
دکتر زهرا پورپاک در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: با ثبت اطلاعات و نگهداری نمونه دی ان ای این بیماران، علاوه بر بررسی های ژنتیکی بیماران و خانواده های آنان، زمینه ارائه خدمات مطلوب تر به این افراد فراهم می شود.
وی اظهار کرد: پژوهشگران و متخصصان رشته های ایمونولوژی و ژنتیک هم با داشتن این اطلاعات می توانند قدم های موثری در مسیر پژوهش و درمان بیماری بردارند که این اقدامات سبب پیشرفت و توسعه کشور در این حوزه خواهد شد.
پورپاک با اشاره به اینکه از 10 سال قبل انجام پیوند سلول های بنیادی در کشور آغاز شده است، بیان کرد: بخش پیوند سلولهای بنیادی کودکان برای ارائه خدمات به بیماران نقص ایمنی اولیه در بیمارستان شریعتی و مرکز طبی کودکان راه اندازی و مشغول ارایه خدمت در این زمینه است.
وی اظهار کرد که تاکنون چندین پیوند سلول های بنیادی برروی بیماران در مرکز طبی کودکان انجام شده و با حمایت مالی دولت می توان این کار را برای ارایه خدمات درمانی بهتر توسعه داد.
پورپاک به تشکیل شبکه ملی و کشوری اهدا کنندگان سلول های بنیادی اشاره کرد و گفت: شبکه ای با عضویت 10 مرکز اعم از بیمارستان های طالقانی، شریعتی تهران و بانک بندناف انتقال خون و پژوهشگاه رویان تشکیل شده است.
معاون مرکزتحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: این شبکه به شهرهایی مانند شیراز، تبریز و مشهد هم متصل شده است. هرچند تعداد نمونه های این مجموعه درحال حاضر کم است اما با حمایت های مالی دولت می توان آن را در کشور توسعه داد.
وی اظهار کرد که بانک اهدا سلول های بنیادی در حال به عضویت درآمدن به بانک جهانی است تا بیماران بتوانند از خدمات آن بهره ببرند.
پورپاک به هزینه های انتقال نمونه های سلولهای بنیادی از خارج از کشور اشاره کرد و گفت: انتقال هر نمونه های سلول های بنیادی از خارج از کشور بطور متوسط ١٠٠ میلیون تومان هزینه دارد که فشار مالی زیادی به خانواده بیماران تحمیل می کند.
معاون مرکزتحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: انتقال سلول های بنیادی برای پیوند بیماری هایی مانند سرطان و نقص ایمن به داخل کشور منتقل می شود.
وی بیان کرد: اگر بتوانیم شبکه ملی اهدای سلول های بنیادی را تقویت کنیم، نیاز به انتقال نمونه های سلول های بنیادی از خارج از کشور بسیار کم می شود. ما در تلاش هستیم با حمایت دولت بتوانیم به این هدف مهم دست یابیم.