مدیرعامل شرکت فناوری بنیاختههای رویان با بیان اینکه تا کنون بیش از 2500 بیمار خارجی را در بخش گردشگری سلامت پژوهشگاه رویان پذیرش کردهایم، گفت: این بیماران از 31 کشور برای درمان به پژوهشگاه رویان مراجعه کرده اند.
به گزارش روابط عمومی، مرتضی ضرابی در نشست خبری امروز سه شنبه که در ارتباط با معرفی و ترویج خدمات و دستاوردهای پژوهشگاه رویان در سطح بینالمللی برگزار شد، با بیان اینکه تاکنون بیش از 2500 بیمار خارجی برای درمان به پژوهشگاه رویان مراجعه کردهاند گفت: از کشورهای عراق، عمان، افغانستان، اردن، سوریه، لبنان، امارات، کویت، قطر، عربستان، پاکستان، فلسطین، تاجیکستان، آذربایجان، قزاقستان، ترکیه، استرالیا، چین، روسیه، هلند، ارمنستان، بحرین، کانادا، آمریکا، نیجریه، کنیا، گرجستان، سوئد، آلمان و تایلند بیمار پذیرش کردهایم.
مدیر عامل شرکت فناوری بنیاختههای رویان با تاکید براینکه برای ارائه خدمات بهتر به این بیماران از پرسنلی که به زبانهایی همچون عربی، کردی، سوئدی، فرانسوی و انگلیسی مسلط هستند، به عنوان مترجم استفاده میکنیم تصریح کرد: برای همه مراجعان خارجی چکاپ رایگان انجام می شود تا اگر نیاز به خدمات درمانی دیگری غیر از ناباروری داشتند، امکان ارائه این خدمات فراهم شود.
ضرابی افزود: هم اکنون امکان نوبتدهی برای زوجین نابارور خارجی بدون تشریفات و از طریق وبسایت انجام میشود، بیشترین بیماران از طریق کسانی که درمان موفق داشتهاند یا پزشکان فلوشیپ معرفی میشوند.
وی در ادامه به دریافت دو تندیس در زمینه گردشگری سلامت از سوی بانک خون بندناف رویان اشاره کرد و گفت: این مرکز توانسته است مجوز ارائه دهنده خدمات IPD درجه یک را از وزارت بهداشت دریافت کند.
ذخیره سازی بیش از 80 هزار نمونه خون بند ناف
دکتر ضرابی درباره ذخیره سازی سلول های بنیادی خون بندناف در شرکت فناوری بن یاخته های رویان نیز گفت: ما در 28 استان کشور دفاتر نمایندگی داریم و نمونههای بندناف از کل کشور جمعآوری و در این بانک ذخیره میشوند.
وی از ذخیره سازی بیش از 80 هزار نمونه در این بانک خبر داد و گفت: تمام دانش ذخیره سازی سلول های بنیادی خون بندناف بومی است و این مرکز آمادگی دارد این دانش را در اختیار سایر کشورها قرار دهد.
آمادگی پذیرش روزانه 5 زوج غیرایرانی نابارور
معاون خدمات تخصصی پژوهشگاه رویان نیز در این نشست خبری گفت: قبل از احداث مرکز درمان ناباروری توسط جهاد دانشگاهی زوجه مجبور بودند به خارج از کشور سفر کنند و در آن زمان کشور مسلمانی نداشتیم که قابلیت خوبی در درمان ناباروری داشته باشند به همین دلیل زوجین به آمریکا و اروپا سفر میکردند.
وثوق اضافه کرد: با راهاندازی مرکز ناباروری در ایران علاوه بر خودکفایی کامل در درمان ناباروری پذیرای زوجهای نابارور کشورهای دیگر نیز بودیم.
وی گفت: بسیاری از زوجهای نابارور خارجی برای درمان به کشورمان مهاجرت میکنند زیرا معتقد هستند تمام جوانب اخلاق پزشکی در درمان ناباروری در این پژوهشگاه لحاظ میشود، همچنین قرابت فرهنگی بین ایران و کشورهای همسایه وجود دارد. قرابت فرهنگی به کاهش اضطراب کمک میکند که این موضوع در کسب موفقیت درمان ناباروری بسیار اثرگذار است.
وثوق افزود: روشهای درمان ناباروری در کشور ما با روشهای جاری استاندارد در دنیا یکی است و به همین دلیل بسیاری از زوجهای نابارور خارجی به این اعتماد رسیدهاند و برای درمان به کشور ما سفر میکنند. در کنار تمام این مسائل هزینههای درمان در پژوهشگاه رویان به طور قابل توجهی کم است. یعنی با داشتن میزان موفقیت مناسب، هزینههای مستمر به مریض از مراکز درمان اروپایی و آمریکایی به مراتب پایینتر است.
معاون خدمات تخصصی پژوهشگاه رویان گفت: امروز پژوهشگاه رویان همراه و هم سطح با بهترین مراکز تحقیقاتی در زمینه پژوهشی و کاربردی برابری دارد. امروزه آمادگی داریم قدرت باروری برای زوجهای نابارور در بانکهایی ذخیره کنیم تا در آینده هر زمان که مایل بودند از آن استفاده نمایند.
وی گفت: همچنین اگر به دلیل مسائل پزشکی بانوانی که قدرت باروری کامل ندارند تخمکها را در آزمایشگاه به بلوغ میرسانیم که این نیز نقطه تمایز این مجموعه است.
وثوق گفت: هم اکنون پژوهشگاه رویان آمادگی دارد که هر روز بین 5 زوج غیرایرانی را پذیرا باشد تا امروز 2500 زوج غیرایرانی در مرکز درمانی ناباروری رویان تحت درمان روشهای پیشرفته قرار گرفتهاند در کنار اینها زوجهایی بودهاند که با درمان سرپایی مشکلات آنها برطرف شده است. در رویان ما میتوانیم با قیمتهای مناسب روشهای امیدبخش را ادامه دهیم.
معاون خدمات تخصصی پژوهشگاه رویان گفت:برای درمان زوجهای نابارور ایرانی ظرفیت خاصی را قائل شدهایم بیشترین زمان برای درمان زوجهای ایرانی نابارور به 15 روز رسیده اما برای میهمانان خارجی ما این زمان لحاظ نمیشود و هر زمان که امکان حضور آنها فراهم شود اقدامات درمانی آغاز میشود زیرا حضور آنها متحمل هزینه است.
وی گفت: هزینه درمان زوجهای نابارور ایران با هزینه درمان زوجهای خارجی تفاوت وجود دارد و این موضوع به دلیل حمایتی است که دولت از زوجهای ایرانی انجام میدهد و در تمام دنیا هر دولت برای ملت خود تسهیلات درمانی خاصی را قائل میشود.
وثوق گفت: کشور ما کشور جوانی است و زوجها معمولاً در رنج سنی بین 30 تا 40 سال قرار دارند. تلاش داریم تعداد بیشتری از زوجهای ناباور را تحت درمان قرار دهیم. طبیعی است که به علت جوان بودن جمعیت و تعداد زوجهای نابارور که هم اکنون نمود پیدا کردهاند افراد بیشتری و مدت زمان بیشتر در صف انتظار قرار بگیرند.
وی گفت: هزینه درمان زوجهای نابارور غیرایرانی در ایران در مقایسه با مراکز اروپایی 35 درصد کمتر است. یعنی یک زوج نابارور غیرایرانی اگر اقدام به درمان در کشور ایران کند از ابتدای شروع درمان تا انتها یک سوم هزینه مراکز اروپایی را پرداخت میکند.
وثوق بیان داشت: دنیا در زمینه مسائل پزشکی به سمت استفاده از سلولهای بنیادین در درمان بیماریهای صعبالعلاج میرود و این موضوع آینده روشنی را برای درمان بسیار از بیماریها ترسیم میکند. ما امیدواریم در زمینه درمان زوجهای نابارور که با مشکل بسیار جدی (پتانسیل باروری در زن یا مرد به طور کامل از بین رفته) مواجه هستند با پتانسیل سلولهای بنیادین قدرت باروری بازگردانده شود. این تحقیقات در حیوانات تا حدی به تکامل رسیده اما نیازمند استمرار تحقیقات هستیم و امیدواریم به جایی برسیم تا در انسانها نیز این تحقیقات به کار برده شود.
پایان مطلب/