مدل های سه بعدی دقت بیشتری در غربالگری های دارویی دارند
تحقیقات سرطان با سرعت زیادی رو به استفاده از کشت های آزمایشگاهی سه بعدی آورده اند، زیرا این مدل های سه بعدی می توانند به کشف داروهای جدید و پیش بینی بهتر کارایی داروها سرعت ببخشند.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از medicalnewstoday، کشت های دو بعدی فعلی که به صورت کشت های تک لایه یکنواخت روی ظروف پلاستیکی صورت می گیرد، معمولا قادر نیستند ذات سه بعدی تومورها را تقلید کنند. به عبارت دیگر کشت های دو بعدی به خوبی شرایط بدنی را منعکس نمی کنند.
یکی از مشکلات به کار بردن کشت های سه بعدی برای کشف داروها ناسازگاری مدل های سه بعدی با تکنیک های غربالگری پیشرفته(HTS) در مورد تست های دارویی در آزمایشگاه است و به همین دلیل محققین همواره به دنبال راهی بوده اند که بتوانند فاصله موجود بین این مدل های سه بعدی و HTS را پر کنند. مزیت استفاده از این مدل های سه بعدی این است که اجازه می دهد موثر بودن یا سمیت داروهای خاص قبل از ورود آن ها به بالین به نحو موثرتری پیش بینی شود. از آن جایی که این مدل های سه بعدی شرایط in vivo یا واقعی را به نحو بهتری تداعی می کنند، می توان به داده های بدست آمده از آن ها نیز با اطمینان بیشتری نگاه کرد.
در مطالعه ای که محققین دانشگاه Delaware انجام داده اند نشان داده اند که مسیرهای سیگنالینگ و فرایندهای دخیل در تشکیل تومورهای سه بعدی مغزی بویژه مدولوبلاستوما یا گلیوبلاستوما در مقایسه با آن چه در کشت های دو بعدی دیده می شود بسیار متفاوت است.
پایان مطلب/