سلول درمانی سکته مغزی طی سه سال آینده در کشور عملی می شود
یک متخصص مغز و اعصاب گفت: این دهه، دهه سلول درمانی است و طی دو تا سه سال آینده درمان افرادی که دچار سکته مغزی شده اند به طور فراگیر با کمک سلول های بنیادی در کشور آغاز می شود.
امتیاز:
به گزارش بنیان، بر اساس آمار جهانی، سکته مغزی سومین علت مرگ و دومین علت ناتوانی در جامعه بشری است. شیوع سکته مغزی بدنبال افزایش سن و تصلب شرائین بخصوص در سرخرگ های تغذیه کننده بافت مغز افزایش پیدا می کند.
دکتر فرامرز امیری متخصص مغز و اعصاب و استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با بنیان در این باره گفت: با توجه به هزینههای هنگفت نگهداری و درمان بیماران مبتلا به سکته مغزی، اقدامات پیشگیری کننده وسیعی برای کاهش موارد بروز در کشورهای پیشرفته انجام می شود. مهمترین روش پیشگیری کاهش عوامل خطر در افراد مستعد به بیماری است. از طرف دیگر درمان به موقع بیماری در سه ساعت نخست بروز آن میتواند تا حد زیادی مانع از پیشرفت بیماری و حتی درمان بیماری گردد. به این ترتیب بجای پدید آمدن بیماری با عوارض شدید و کشنده، شخصی سالم جایگزین میگردد.
این عضو انجمن سکته مغزی ایران درباره سلول درمانی بیمارانی که دچار سکته مغزی شده اند گفت: يك تيم تحقيقاتي از دانشگاه گلاسكو، بزرگ ترين آزمايش تحقيقاتي روي نحوه درمان علائم سكته مغزي را با كمك سلول هاي بنيادي آغاز كرده است و اولین تزریق انسانی حدود 6 یا 7 ماه پیش توسط این محققان انجام شد.
دکتر امیری اضافه کرد: در اين روش سلول هايي كه از جنين انسان گرفته شده است، به درون مغز افراد بيمار تزريق شد. پژوهشگران اميدوارند كه در اين روش، سلول ها بتوانند دوباره نواحي از مغز را كه در اثر سكته آسيب ديده اند، ترميم كنند و به اين ترتيب توان حركت و توانايي هاي ذهني در اين بيماران افزايش پيدا كند.
وی با بیان اینکه مثل سایر بیماری های مغز و اعصاب درباره انتخاب بیماران، روش صحیح تزریق اتفاق نظر نیست تصریح کرد: متخصصان درباره فاصله زمانی بعد از وقوع سکته، نوع سلول بنیادی، روش تزریق که داخل شریانی یا وریدی و یا داخل مایع نخاعی باشد هم نظر نیستد اما تحقیقات انجام شده بر روی حیوانات آزمایشگاهی خوب و نتایج امیدوارکننده بوده است.
دکتر امیری از ارائه پروپوزالی که آزمایشات مجددی روی حیوانات خواهد بود طی دوماه آینده خبر داد و گفت: بعد از ارائه پروپزال و بحث و طی مراحل اداری فاز تحقیقاتی بر روی حیوانات آغاز می شود.
این پزشک متخصص مغز و اعصاب نسبت به نتایج این کار ابراز امیدواری کرد و گفت: چون خوشبخاتنه کارهای اولیه و مشابه آن در سایر کشورها انجام شده، با مدل جدید و با مخلوطی از کارهای دیگر این پروپزال ارائه می شود.
دکتر امیری این دهه را دهه سلول درمانی خواند وگفت: با توجه به کارهای انجام شده و تزریق اولین مدل انسانی، تزریق سلول های بنیادی موثر برای درمان علائم سکته مغزی طی دو تا سه سال آینده با روش مطمئن و قابل دسترس برای بیماران ایجاد می شود .
پایان مطلب/