اثر چربی موجود در موادغذایی که مصرف می کنیم با سرنوشت تمایزی سلول های بنیادی
واقعیت این است که شرایط انسان تابع تغذیه وی است، بویژه اگر این تغذیه بیشتر از منابع چربی باشد.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، در مطالعه ای که در دانشگاه رایز صورت گرفته است، دکتر لوانتال و همکارانش به ارزیابی این امر پرداخته است که چگونه نوع چربی که انسان مصرف می کند ممکن است در تبدیل شدن سلول های بنیادی به سلول های استخوانی یا سلول های چربی تعیین کننده باشد. به عقیده آن ها، این چربی ها در تعیین ویژگی غشاهای سلولی نقش دارند و این به موجب خود روی فیزیولوژی و عملکرد سلولی اثر می گذارد. برای اثبات این امر، آن ها چربی های غذایی را به طور مستقیم روی سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از مغز استخوان تاثیر دادند و دریافتند که این چربی های غذایی منجر به بازآرایی غشاهای سلولی شده و روی تبدیل این سلول های بنیادی به سلول های بالغ تمایز یافته اثر می گذارند. چربی هایی که ما در قالب کلسترول، چربی های غیر اشباع و روغن ماهی مصرف می کنیم، به طور گسترده ای با غشای سلول های ما تلفیق شده و ترکیب و عملکرد آن ها را تغییر می دهند. ارزیابی محتوای چربی سلول ها زمانی که آن ها به سلول های استخوانی یا چربی تبدیل می شوند نشان داد که غشاهای سلولی زمانی که نوع خاصی چربی به امگا-3 مصرف می شود، دارای چربی های منحصربفردی می شوند. این چربی که آن را DHA نیز می نامند فراوان ترین ترکیب موجود در روغن ماهی به عنوان یک مکمل خوراکی است. جالب تر این که اضافه کردن روغن ماهی به این سلول های بنیادی مزانشیمی موجب می شود که روند تبدیل آن ها با استئوبلاست ها تسریع شود. این مطالعه می تواند توضیح دهد که چرا روغن ماهی برای افرادی که دچار مشکلات استئوپورز هستند مفید است و دیدگاه های وسیع و جالبی را در مورد ارتباط بین چربی های رژیم غذایی و نتایج بالینی که می توانند در بر داشته باشند، ارائه می دهد.
پایان مطلب/