تاریخ انتشار: چهارشنبه 04 اردیبهشت 1392
آغاز به کار پنجمین کنگره سراسری پریناتالوژی
در شیراز صورت گرفت؛

  آغاز به کار پنجمین کنگره سراسری پریناتالوژی

پنجمین کنگره سراسری پریناتالوژی در شیراز آغاز به کار کرد.
امتیاز: Article Rating

 

به گزارش بنیان به نقل از گزاری فارس، پنجمین کنگره سراسری پریناتالوژی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ظهر امروز به مدت سه روز، با موضوع «ارتقا سلامت مادر و نوزاد» برگزار شد.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این کنگره با اشاره به بالا رفتن جایگاه سلامت عمومی در کشورمان در سال‌های اخیر، اظهار داشت: به دلیل تلاش‌ تیم‌های متخصص پزشکی که طرح نظام سلامت را در کشور پیاده کردند، ایران توانست در زمینه بهداشت و سلامت به الگویی برای دیگر کشور‌ها تبدیل شود و این موضوع را سازمان بهداشت جهانی تائید کرده و خواستار انتقال تجربیات ایران به سایر نقاط دنیا‌ست.
 
محمد‌هادی ایمانیه افزود: یکی از معیار‌ها برای سنجش پیشرفت هر کشوری، بررسی آمار‌های مربوط به مرگ و میر نوزادان زیر پنج سال و مادران آن‌هاست که در این زمینه سازمان بهداشت جهانی، بر موفقیت ایران در کاهش این آمار‌ها تاکید دارد.
 
وی ادامه داد: در سال گذشته در استان فارس تعداد مادرانی که بر اثر زایمان نوزادان از بین می‌رفتند، 11 نفر در 100 هزار نفر بود همچنین در سال گذشته مرگ تنها 22 نوزاد اتفاق افتاد که این آمار‌ها را سازمان بهداشت جهانی، تائید کرده که یک‌هفتم نسبت به سال‌های پیشین، کاهش داشته است.
 
ایمانیه تصریح کرد: به تازگی محلی در شیراز با نام مرکز مراقبت‌های عملیات و فعالیت‌هایی که در بیمارستان‌ها انجام می‌شود (mcmc) آغاز به کار کرده است که در این مکان تمام فعالیت‌هایی که در بیمارستان‌ها انجام می‌شود، با دوربین مداربسته رصد شده و در صورت بروز مشکلی، تذکرات لازم داده می‌شود و هر 24 ساعت گزارشی کامل از اقدامات انجام شده، به دست رئیس بیمارستان می‌رسد.
 
این استاد دانشگاه با اشاره به برخی مشکلات که در طرح پزشک خانواده شهری وجود داشت و جلساتی که برای رفع این مسائل تشکیل شده، خاطرنشان کرد: یکی از برکات این طرح، ارجاع بیمار از روستا به شهر و از شهر به مرکز استان بوده که این نظام ارجاع می‌تواند در زمینه خدمات‌دهی پریناتالوژی، کمک بسیاری داشته باشد.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه در برخی مواقع عمل جراحی سزارین موجب تولد نوزادان نارس می‌شود، بیان داشت: در استان فارس متوسط انجام این عمل جراحی، 40 تا 45 درصد بوده در حالی که متوسط جهانی عمل سزارین 15 درصد است که باید در نظر داشت، این اقدام در تولد نوزاد نارس اثر مستقیم دارد و 70 درصد از مرگ و میر نوزادان مربوط به نارسی آن‌هاست.
 
ایمانیه اضافه کرد: در سال‌های اخیر، چند‌قلو‌زایی افزایش یافته که این موضوع نیز در نارسی نوزادان موثر است و باید برای جلوگیری از مرگ‌ و میر نوزادان و عوارض‌ مربوط به چند‌قلو‌زایی، تلاش شود.
 
در ادامه این کنگره، عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وظیفه اصلی پزشک تامین و ارتقا سلامت جامعه است، گفت: پزشک باید در زمینه سلامت مادران و نوزادان، آگاهی‌های لازم را به مادران انتقال داده و از انجام عمل جراحی سزارین در مواردی که لازم نیست جلوگیری کند.
 
سید علیرضا مرندی افزود: این عمل جراحی، عوارضی مانند عفونت و مشکلات تنفسی برای نوزاد را در پی دارد و حتی در برخی اوقات نیاز به جراحی‌های دیگر پیدا می‌شود.
 
وی یادآور شد: آمار انجام عمل سزارین در کشور ما گاهی اوقات هشت برابر کشور‌های منطقه است که این نشانه خوبی نیست و باید در راه کاهش آن اقدام جدی انجام داد.
 
به گزارش فارس، به پنجمین کنگره سراسری پریناتالوژی، بیش از 400 مقاله و طرح پژوهشی ارسال و 100 مقاله پذیرفته شد.
 
این کنگره از دوم تا پنجم اردیبهشت ماه جاری با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، انجمن پزشکان نوزادان ایران، انجمن علمی پریناتالوژی، اداره سلامت نوزادان، دفتر سلامت خانواده و جمعیت، اداره سلامت مادران، مرکز جامع ژنتیک پزشکی جنوب کشور و استانداری فارس ادامه دارد.
پایان مطلب/
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه
دسته‌بندی اخبار
دسته‌بندی اخبار
Skip Navigation Links.