تاریخ انتشار: دوشنبه 16 بهمن 1396
چرا مجاری هوایی طی حملات آسمی بسته می شوند؟

  چرا مجاری هوایی طی حملات آسمی بسته می شوند؟

محققین دانشگاه هوستون توضیح جدیدی برای دلایل بسته شدن مجاری هوایی طی حملات آسمی ارائه کرده اند. یافته آن ها می تواند منجر به ایجاد کلاس جدیدی از داروها شود که با داروهای استروئیدی مورد استفاده برای آسم متفاوت باشند.
امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی(WHO)، در حال حاضر 235 میلیون نفر در سراسر دنیا از آسم رنج می برند و این بیماری در بین کودکان نیز بسیاری شایع است. یکی از ویژگی های اصلی آسم، تولید بیش از حد یک پروتئین بسیار چسبنده بوسیله غشای موکوسی مجاری هوایی در ریه ها است که آن را موسین می نامند و منجر به بستن مجاری هوایی کوچک و ممانعت از ورود و خروج هوا به آن ها می شود. این موجب می شود که فرد تنفس مناسبی نداشته باشد و احساس خفگی به وی دست دهد.دکتر ژیان و همکارانش در هوستون، برهمکنش دو پروتئین را شناسایی کرده اند که دستکاری کردن آن ها می تواند این مشکل انسدادی را حل کند.

سطح داخلی مجاری هوایی ریوی از سلول های اپی تلیالی مفروش شده است که به باز نگه داشتن مجاری کمک می کنند. در بین این سلول های اپی تلیالی، سلول های ترشح کننده موسین قرار گرفته اند که به مرطوب نگه داشتن و حفظ سلامتی اپی تلیوم کمک می کنند. تولید و ترشح موسین در حالت طبیعی بسیار کنترل شده است اما مقادیر زیاد آن آسیب رسان می باشد. دکتر ژیان و همکارانش سلول های T‌کمکی را شناسایی کرده اند که از طریق پروتئین اینترلوکین 9 یا IL-9 با سلول های تولید کننده موسین در ریه ها ارتباط برقرار می کنند. این سلول های T کمکی، سلول های تخصص یافته خونی هستند که مسئول کمک به سایر سلول های سیستم ایمنی هستند و این عمل را از طریق ترشح IL-9 انجام می دهند. در آسم، سلول های T کمکی در ریه ها بیش از حد فعال می شوند و مولکولی به نام OX40 را بیان می کنند که به حفظ بقای این سلول های کمک می کند و موجب تولید بیش از حد IL-9‌ بوسیله آن ها می شود. این امر به نوبه خود منجر به تولید مقادیر زیاد موسین در مجاری هوایی فرد و تجمع پیدا کردن آن ها می شود. با استفاده از مهار کننده های شیمیایی، ژیان و همکارانش راه جدیدی را برای متوقف کردن تولید بیش از حد IL-9 یافته اند که می تواند منجر به ایجاد راه های جدید درمانی برای آسم شود.

پایان مطلب/

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه
دسته‌بندی اخبار
دسته‌بندی اخبار
Skip Navigation Links.