تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 08 اسفند 1396
مدلی برای تولید سلول های کمکی مغزی می تواند منجر به درمان آلزایمر شود

  مدلی برای تولید سلول های کمکی مغزی می تواند منجر به درمان آلزایمر شود

تیمی از محققین سوئدی پروتکل جدیدی با پتانسیل تولید صنعتی سلول های کمکی مغزی موسوم آستروسیت ها منتشر کرده اند. این پروتکل می تواند به ایجاد درمان های جدید برای بیماری مانند آلزایمر کمک کند.
امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان به نقل ازmedicalnewstoday، سلول های ستاره ای شکل موجود در مغز و نخاع، آستروسیت نام دارند که همانند چسبی سلول های عصبی را به هم متصل می کنند. پیشرفت های اخیر حاکی از وظایف گسترده تر آستروسیت ها بوده است و نشان داده است که این سلول ها در تنظیم عملکردهای پیچیده مغزی نقش دارند و از فاکتورهای دخیل در بیماری های عصبی مانند آلزایمر محسوب می شوند.

آستروسیت های انسانی به طور قابل توجهی پیچیده تر از آستروسیت های موشی هستند و مدل های موجود برای تولید آن ها برای استفاده در غربالگری های دارویی راضی کننده نیست. دکتر آسترا زنکا در انستیتو کارولینسکا، سلول های پوست انسانی را به سلول های بنیادی پرتوان القایی بازبرنامه ریزی کرده و در ادامه با تیماری از فاکتورهای رشد آن ها را آستروسیت تبدیل کردند. با استفاده از این روش آن ها توانستند مقادیر زیادی از آستروسیت ها را تولید کنند و براین باورند که این پروتکل قابلیت تولید وسیع آستروسیت ها برای کاربرد در صنعت داروسازی را دارد. تولید این آستروسیت ها گام مهمی به سمت درک و درمان بیماری های عصبی محسوب می شود.

پایان مطلب/

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه
دسته‌بندی اخبار
دسته‌بندی اخبار
Skip Navigation Links.