کمک به بیمارانی که دچار حمله قلبی شده اند با استفاده از سلول های بنیادی مشتق از چربی
چربی دور کمر را یک فاکتور موثر در بروز حملات قلبی می دانند. اما جالب است که محققین براین باورند که می توان از سلول های بنیادی مشتق از این چربی ها برای ممانعت از آسیب های طولانی مدت ناشی از حملات قلبی استفاده کرد.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از stem-cells-news، طی حملات قلبی، عروق خونی که خون را به عضلات قلبی منتقل می کنند، مسدود می شوند. فقدان اکسیژن، رفته رفته موجب کشتن سلول های بافت می شود.
تیمی پزشکی از محققین دانشگاه سن دیگو به بررسی این امر پرداخته اند که آیا سلول های بنیادی بالغ بدست آمده از چربی خود فرد می توانند مدت زمان کوتاهی بعد از حمله قلبی برای فرد استفاده شده و مانع از برخی آسیب های عضلانی قلبی شوند یا خیر. آن ها از رویکردی استفاده کردند که شامل تزریق مستقیم سلول های بنیادی بالغ جداسازی شده از چربی بیمار و تغلیظ شده، 24 ساعت بعد از حمله قلبی به درون شریان اصلی قلب است. در استفاده از سلول درمانی برای حملات قلبی، زمان مهم ترین فاکتور است. هر چه که در زمان زودتری از این سلول های بنیادی استفاده شود، شانس بهبودی بیشتر است. سلول های بنیادی مشتق از خود بیمار، احتمال رد پیوند را به حداقل می رساند و از آن جایی که آن ها از بافت چربی مشتق می شوند، بدست آوردن آن ها راحت است. این سلول های بنیادی قادرند به سلول های عضلانی قلبی و سلول های عروق خونی تمایز یابند و بدین ترتیب منبع خونی را برای عضلات پیشین و سلول های عضلانی جدید فراهم آورند.
پایان مطلب/