بازپس گیری دو مقاله در زمینه گرافت نای مصنوعی بوسیله مجله پزشکی Lancet
مجله پزشکی Lancet اخیرا دو مقاله که بوسیله جراح ایتالیایی پائولو ماچاریانی در این مجله چاپ شده بود را با توجه به این که اغلب بیماران گیرنده این نای مصنوعی درگذشتند، حذف کرد. باز پس گیری یک مقاله، امری نادر برای مجلات با رتبه عالی محسوب می شود که مقالات آن ها بعد از داوری بوسیله محققین برجسته در زمینه مربوطه به چاپ می رسد.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، در سال 2011 بود که ماچاریانی و همکارانش در انستیتو کارولینسکا در قالب دو مقاله مدعی شده اند که توانسته اند داربستی به شکل نای مصنوعی را بوسیله سلول های بنیادی خود بیماران بپوشانند. آن ها معتقد بودند که این سلول های بنیادی به سلول های نایی بالغ تبدیل می شوند و به وسیله سیستم ایمنی خود بیمار رد نمی شوند. آن ها این نای مصنوعی را به هشت بیمار نیازمند پیوند کردند اما طبق آمار هفت نفر از آن ها مردند و یک نفر دیگر نیز مونیتور نشد.
در سال 2014 بود که چندین جراح در انستیتو کارولینسکا با سرپرستی دکتر اوترن(رییس کارولینسکا) بدلیل این که ماچاریانی خطر انجام چنین جراحی را برای بیمارانش متقبل شده است مورد سوال قرار داده و از وی شکایت کردند. به همین دلیل تمام فعالیت های وی به حالت تعلیق در آمد و وی از این انستیتو اخراج شد. آن ها دلیل این تصمیم را این عامل دانستند که ماچاریانی بدون این که داده های پیش درمانگاهی کافی برای حمایت از مطالعاتش داشته باشد، این عمل جراحی را انجام داد.
حال با توجه به این که داده های بدست آمده از این مطالعه به طور کامل مورد سوال است، مجله Lancet دو مقاله مذکور را بازپس گرفته است یا اصطلاحا retract کرده است.
در سال 1998 نیز، مجله Lancet مقاله ای که ارتباط بین اوتیسم و واکسن سرخک، اوریون و سرخچه را نشان داده بود را بازپس گرفت. زیرا بسیاری از والدین بدلیل همین ادعا از تزریق این واکسن پرهیز می کردند و همین امر برخلاف داده های محکم آن مقاله، منجر به عوارض ناخواسته بیشتری برای جامعه شد.
پایان مطلب/