درمان ضایعات نخاعی به کمک سلول های بنیادی
تزریق سلول های بنیادی انسان قادر به القا بازسازی نورون ها و بهبود حرکت در رت هایی شده است که دچار آسیب جدی نخاع بوده اند.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از redorbit، تا سال ها درمان بر اساس سلول های بنیادی به عنوان یک روش بالقوه برای درمان ضایعات نخاعی توصیف می شد. اخیرا مطالعه ای درمجله Stem Cell Research and Therapy انتشار یافته که گام مهمی در جهت دست یابی به این هدف به شمار می آید.
این تیم تحقیقاتی مشاهده کرده اند زمانی که رت ها این نوع سلول ها را در یافت می کنند، مهارت های حرکتی خود را باز می یابند و اسپاسم های عضلانی غیر قابل کنترل ناشی از آسیب نخاع در آن ها، از بین می رود. این رت ها هنگام آزمایشات مربوط به راه رفتن و مهار اسپاسم های عضلانی می توانند پنجه های خود را کنترل کنند.
در این مطالعه محققان ، 42 رت ماده سه ماهه را به سه گروه تقسیم کرده اند. در همگی آن ها ضایعه نخاعی ایجاد شده است. گروه اول سلول های بنیادی وگروه دوم ماده بی اثری را به شکل تزریقی دریافت نموده اند. در گروه سوم نیز تزریقی صورت نگرفته است.ارزیابی هفتگی طی هشت هفته بر روی رت ها انجام شده است و عملکردهای حسی و حرکتی ونیز اسپاسم های عضلانی در آن ها مورد بررسی قرار گرفته است. با کمک تصویر برداری MRIوروش های رنگ آمیزی ، سلول های بنیادی در نخاع رت ها مورد ارزیابی قرار گرفته اند. بر اساس یافته ها رت های درمان شده با سلول های بنیادی بهبودی پیش رونده ای را در توانایی راه رفتن، کاهش اسپاسم عضلانی و حساسیت به محرک های مکانیکی ودمایی از خود نشان داده اند. به گفته پژوهشگران سلول های بنیادی تزریق شده هم تا حدودی جایگزین نورون های از بین رفته شده اند وهم بازسازی نورون ها را تحریک نموده اند.این سلول ها منبع غنی از فاکتورهای رشد متفاوتند که می توانند نقش محافظتی بر روی نوورن ها داشته باشد و منجر به ایجاد رشته های عصبی در نورون ها شوند. نورونهای بوجود آمده توانایی ارتباط با دیگر نوورن ها را نیز دارند.
محققان در این سری آزمایشات از یک رده از سلول های بنیادی جنینی انسانی استفاده نموده اند که برا ی آزمایشات انسانی مورد تائید ند. دانشمندان احتیاج به ایجاد پیش سازهای سلول های عصبی از سلول های بنیادی دارند که نیاز به درمان های سرکوب کننده ایمنی را برطرف کنند. سرکوب سیستم ایمنی به منظور جلوگیری از حمله بدن به سلول ها ی بیگانه صورت می گیرد.
گام بعدی آزمایشات فازیک بالینی است تا بی خطر بودن و نیز موثر بودن این سلول ها در بیمارانی که به مدت چندین سال از ضایعات نخاعی بوجود آمده رنج می برند و آن هایی که عملکرد حسی و حرکتی در محل ضایعه و یا پایین تر از آن را ندارند،بررسی شود.
پایان مطلب/