نرخ 50 درصد بهبودی موش های مدل برای لوکمیای حاد با استفاده از یک داروی آزمایشگاهی
تیمی از محققین در مرکز لوتنبرگ یک داروی زیستی جدید را تولید کرده اند که در موش های مدل برای لوکمیای حاد، نرخ درمان 50 درصد نشان داده است.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از Stem-cells-news، لوکمیا منجر به تولید مقادیر زیاد از پروتئین های متنوعی می شود که با همکاری سلول های لوکمیایی منجر به رشد سریع سلول ها شده و از آن ها در برابر شیمی درمانی محافظت می کنند. امروزه، اغلب داروهای زیستی سرطان که برای درمان لوکمیا استفاده می شوند، تنها پروتئین های منفرد سلول های لوکمیایی را هدف قرار می دهند. با این حال، طی درمان های هدفمند، سلول های لوکمیایی سریعا سایر پروتئین ها را برای بلوک کردن داروها فعال می کنند. نتیجه این امر، ایجاد سلول های بنیادی لوکمیایی مقاوم به دارو است که رشد سریعی دارند و منجر به عود مجدد بیماری می شوند.
در این میان دکتر بن نریاح و همکارانش در مرکز لوتنبرگ، داروی جدیدی را تولید کرده اند که شبیه بمب خوشه ای عمل می کند و می تواند هم زمان چندین پروتئین لوکمیایی را هدف قرار دهد و مانع از این می شود که سلول های لوکمیایی قادر به فعال سازی سایر پروتئین های نباشند و نتوانند از درمان فرار کنند. در واقع این تک دارو که BioTheryX نام دارد، عملکرد سه یا چهار دارو را به تنهایی انجام می دهد. مهم ترین نکته در استفاده از این دارو، ریشه کن کردن سلول های بنیادی لوکمیایی بوسیله این دارو است که چالشی بزرگ در درمان سرطان محسوب می شوند و آن ها را دلیل متاستاز و عود مجدد سرطان بعد از درمان می دانند. به عقیده بن ریاح و همکارانش دوز ساده ای از این داروی جدید می تواند منجر به درمان لوکمیا شود.
پایان مطلب/