محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافتند؛
مصرف گوشت قرمز خطر سرطان معده را افزایش میدهد
مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد: مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش و مصرف گوشت سفید ابتلا به این بیماری را کاهش میدهد.
امتیاز:
به گزارش بنیان، مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد: آخرین تحقیقات در این زمینه بر روی بیش از ۱۹۲ مبتلا برای تعیین رابطه گوشت مصرفی با سرطان معده از سال 1382 طراحی و اجرا شد.
این مطالعه در منطقه گنبد کاووس استان گلستان که از نظر شیوع سرطانهای گوارشی پر خطر محسوب میشود انجام شد که شامل 190 فرد مبتلا به سرطان معده و 647 فرد به عنوان شاهد است.
در این مطالعه میزان مصرف گوشت قرمز (تمام انواع و گوشتهای فرایند شده) و سفید (ماهی و مرغ) در دو گروه مقایسه شد.
نتایج این مطالعه حاکی از آن است که رابطه مستقیم و مثبتی میان مصرف گوشت قرمز و خطر ابتلا به سرطان معده دیده شد، بهطوری که با افزایش دریافت گوشت قرمز خطر ابتلا به این سرطان را 1/87 برابر افزایش میدهد. همچنین مصرف گوشت سفید خطر ابتلا به سرطان معده را 64 درصد می کاهد.
با توجه به نتایج این مطالعه، مصرف متعادل گوشتهای سفید به جای گوشتهای قرمز توصیه میشود.
پایان مطلب/