استفاده از یک داروی نارسایی قلبی برای درمان لوکمیا
محققین کانادایی بر این باورند که یک دارو که در اصل برای نارسایی قلبی استفاده می شود می تواند برای درمان سرطان نیز موثر باشد.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، برخی از داروها که برای اهداف درمانی خاص و بیماری های خاصی طراحی و تولید شده اند می توانند برای برخی بیماری های دیگر نیز موثر باشد و آن ها را اصطلاحا drug repositioning می نامند، از آن جایی که این داروها قبلا مراحل مربوط به تایید مانند سمیت شناسی، ایمنی پیش درمانگاهی و فارموکینتیک را گذرانده اند می توانند خیلی زود وارد کارآزمایی های بالینی شوند.
در مطالعه ای جدید بوسیله محققین کانادایی، آن ها برای اولین بار ویژگی های ضد سرطانی و اپی ژنتیکی داروی proscillaridin A را در بیماران لوکمیایی بیان کننده ژن MYC نشان داده اند. داروی proscillaridin A یک داروی کاردیوتونیک است که از آن برای درمان نارسایی قلبی و بی نظمی های ضربانی قلب استفاده می شوند. زمانی که ژن MYC دچار موتاسیون می شود یا بیان آن افزایش می یابد منجر به تکثیر کنترل نشده سلول ها شده و در نتیجه سرطان می شود. در حال حاضر درمان موثری برای این نوع لوکمیا وجود ندارد و به همین دلیل محققین امیدوارند که استراتژی جدیدی را برای مهار ژن MYC و سایر شرکای سرطان زای آن پیدا کنند.
این مطالعه نشان داده است که استفاده از داروی proscillaridin A می تواند بقای بیماران مبتلا به لوکمیا را به میزان قابل توجهی بهبود ببخشد و این در حالی است که برخی از بیماران به درمان های موجود مقاومت نشان می دهند و بیش از دو سوم آن ها عوارض جانبی طولانی مدتی را به دلیل سمیت درمان های مورد استفاده(شیمی درمانی و پرتو درمانی) نشان می دهند.
پایان مطلب/