تحریک سلول های بنیادی ریکاوری سکته را تسریع می کند
مطالعه ای اخیرا در دانشگاه Emory نشان داده است که تحریک سلول های بنیادی می تواند یک درمان غیر تهاجمی بالقوه برای درمان سکته باشد. در صورتی که این رویکرد در انسان نیز اجرایی شود، می تواند کیفیت زندگی بیماران را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از Stemcellportal، دکتر لینگ وی و همکارانش در دانشگاه Emory سلول های بنیادی عصبی را بعد از سکته به موش تزریق کردند و سلول ها را از طریق تزریق درون بینی یک پروتئین فعال کردند. سلول های بنیادی فعال شده بوسیله این تکنیک جدید و غیر تهاجمی موسوم به optochemogenetics، رشد سالم تری داشتند و در مقایسه با سلول های بنیادی که تحریک را دریافت نکردند، ارتباطات عصبی بیشتری را شکل دادند. علاوه بر این، موش هایی که هم سلول های بنیادی و هم تحریک را دریافت کردند بیشترین ریکاوری را نشان دادند و برخی از رفتارهای جانور به سطح قبل از سکته بازگشت.
ترکیب تزریق سلول های بنیادی و تحریک پروتئینی احتمال ریکاوری موفقیت آمیز در موش را افزایش داد. تزریق سلول های بنیادی در ناحیه آسیب دیده مغز که با تحریک پروتئینی دنبال شد، محیط ایده آلی را برای سلول ها فراهم کرد که ارتباطاتی را با نورون های پیرامونی ایجاد کنند.
پایان مطلب/