با کشف سلول های کبدی جدید، پیوند کبد می تواند امری زائد باشد
محققین در کینگ کالج لندن از توالی یابی RNA تک سلولی برای شناسایی نوعی سلول استفاده کرده اند که ممکن است قادر به بازسازی بافت کبدی و درمان نارسایی های کبدی بدون نیاز به پیوند باشد.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، محققین این دانشگاه نوع جدیدی از سلول های کبدی به نام پیش سازهای هیبریدی هپاتوبیلاری(HHyP) را شناسایی کرده اند که طی تکوین اولیه انسان در رحم شکل می گیرند. به طور جالب، سلول های HHyP در مقادیر اندک در زمان بلوغ نیز وجود دارند و می توانند به دو نوع سلول اصلی کبدی(هپاتوسیت ها و کلانژیوسیت ها) تبدیل شوند. این امر به HHyPها ویژگی های شبه بنیادی می بخشد. ارزیابی HHyPs نشان داده است که این سلول ها شبیه سلول های بنیادی موشی هستند که در ترمیم سریع کبد موش طی آسیب های بزرگ مانند سیروز نقش دارند. شناسایی سلول های HHyPs به عنوان سلول های شبه بنیادی در کبد انسانی می تواند راه گشای طیف وسیعی از کاربردها در پزشکی بازساختی به منظور درمان بیماری های کبدی باشد و نیاز به پیوند کبدی را مرتفع سازد. دکتر رشید سرپرست تیم تحقیقاتی این مطالعه، گام بعدی را یافتن دستورالعملی برای تبدیل سلول های بنیادی پرتوان به HHyPs و سپس پیوند این سلول ها به بیماران می داند.
در حال حاضر، بیماری های کبدی پنجمین دلیل مرگ در بریتانیا محسوب می شوند و شمار بیماری های مربوط به این اندام حیاتی به طور دائم در حال افزایش است که دلیل این امر می تواند تغییر شیوه زندگی و افزایش چاقی، سوء مصرف الکل و ... باشد.
پایان مطلب/