استفاده از ویرایش ژن CRISPR برای سرطان برای اولین بار در آمریکا
به نظر می رسد که اولین تلاش برای استفاده از ابزار ویرایش ژنومی CRISPR علیه سرطان در مورد سه بیمار بی خطر بوده است و توانسته است بقای آن ها را بهبود ببخشد.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از Stemcellportal، پزشکان دانشگاه پنسیلوانیا در فیلادلفیا و در کلینیک کلیولند توانسته اند سلول های سیستم ایمنی(سلول های T) را از خون بیماران مبتلا به مولتیپل میلوما گرفته و آن ها را با استفاده از مهندسی ژنتیک تغییر دهند تا قادر باشند سلول های سرطانی را شناسایی کرده و آن ها را با کمترین عوارض جانبی برای سایر سلول ها هدف قرار دهند. در این رویکرد درمانی محققین سه ژن که توانایی سلول های ایمنی برای مقابله با سرطان را سرکوب می کرد حذف کردند. تزریق مجدد این سلول های ایمنی به بیماران در یک بیمار موجب بدتر شدن وضعیت وی و در یک بیمار دیگر باعث ثبات شرایط وی شد. بیمار سوم نیز تقریبا به طور کامل درمان شد. محققین برنامه دارند که از این رویکرد درمانی برای بیش از 15 بیمار دیگر استفاده کنند تا از بی خطر بودن و کارایی آن مطمئن شوند.
استفاده از CRISPR به دنبال تغییر دادن DNA بدن فرد نیست بلکه سعی در برداشتن، تغییر دادن و مجددا برگرداندن سلول های بیمار به بدن وی برای تقویت سیستم ایمنی وی علیه سرطان به عنوان نوعی ایمنی درمانی است.
پایان مطلب/