انتقال سلول های اهدایی سالم کلیدی برای درمان مشکلات استخوانی
استخوان زایی ایمپرفکتا(OI)، گروهی از اختلالات ژنتیکی هستند که عمدتا روی استخوان اثر می گذارند. بیماران مبتلا به این عارضه دارای استخوان های بسیار شکننده هستند و این در حالی است که دلیل این امر به خوبی مشخص نیست.
امتیاز:
به گزارش بنیان به نقل از medicalxpress، این اختلال معمولا به دلیل موتاسیون های مربوط به کلاژن نوع یک یا مولکول هایی که در فرآوری کلاژن مشارکت دارند بروز می کند که منجر به نقص در تشکیل ماتریکس کلاژنی استخوان می شوند. درمان های فعلی استخوان زایی ایمپرفکتا بیشتر در صدد تصحیح نقص ماتریکس استخوانی هستند اما قادر به فوکوس روی نقص کلاژنی دخیل در آن نیستند.
در مطالعه ای که در مجله Stem Cells به چاپ رسیده است، محققین مطالعه ای را گزارش کرده اند که پتانسیل ایجاد درمان های جدید برای ریشه مشکلات این استخوان های ضعیف و شکننده را دارا است. در این مطالعه که در دانشگاه اوکلند نیوزیلند صورت گرفته است، دکتر کالاژیک و همکارانش سلول های مغز استخوان اهدایی سالم را به طور مستقیم به درون ران موش مبتلا به OI پیوند کردند. یک ماه بعد از پیوند، محققین مشاهده کردند که 18 درصد سطحی که مورد تزریق با سلول های اهدایی قرار گرفته بود، استئوبلاست های استخوانی را بیان کرد که نشان دهنده موفقیت آمیز بودن پیوند و رشد استخوان بود. حضور این سلول ها سه و شش ماه بعد از پیوند نیز مشاهده شد. محققین دریافتند که سلول های اهدایی کلاژن جهش یافته را نیز جایگزین می کنند و همین امر می تواند قدرت و ساختار استخوان را بهبود ببخشد.
در مجموع این مطالعه ثابت کرده است که سلول های بنیادی اهدایی سالم که کلاژن طبیعی را در بیماران OI تولید می کنند پتانسیل افزایش توده استخوانی و تصحیح ماتریکس کلاژنی جهش یافته را دارا هستند و می توانند منجر به ارائه درمانی جدید برای تصحیح عوارض جانبی OI شود.
پایان مطلب/