تاریخ انتشار: چهارشنبه 24 اردیبهشت 1399
ابداع روشی جدید موسوم به SATI برای ویرایش ژنوم

  ابداع روشی جدید موسوم به SATI برای ویرایش ژنوم

پژوهشگران ابزار جدیدی برای اصلاح ژنوم موش ابداع کرده‌اند که به آنها کمک می‌کند بسیاری از جهش‌ها و سلول‌ها را هدف قرار دهند.
امتیاز: Article Rating

به گزارش بنیان به نقل از Sciencedaily ، این فناوری جدید اصلاح ژن موسوم به ساتی (SATI) را می‌توان برای بسیاری از بیماری‌های ناشی از جهش‌های ژنتیکی مانند بیماری هانتینگتون (HD) و سندروم پیری زودرس (Progeria) مورد استفاده قرار داد. محققین براین باور هستند که SATI، ابزار توانمندی برای اصلاح ژن است و می‌توان از آن در ابداع راهکارهای موثر برای مقابله با جهش‌های متفاوت ژنتیکی استفاده کرد تا درمان‌های بهتری برای بیماری‌های ژنتیکی ارائه شوند. روش‌های اصلاح DNA معمولا در سلول‌های پوست یا روده، تاثیر بیشتری دارند و برای ترمیم مکانیسم‌های مورد نظر، از DNA معمولی سلول‌ها استفاده می‌کنند.

قسمت‌های کدگذاری شده DNA برای ساخت پروتئین‌های مورد نظر، از دستورالعمل‌های خاصی پیروی می‌کنند؛ اما قسمت‌هایی که کد گذاری نمی‌شوند، به سرآشپزی شباهت دارند که در مورد مقدار غذا تصمیم می‌گیرد. این قسمت‌ها، بیشترین بخش DNA یعنی حدود ۹۸ درصد آن را تشکیل می‌دهند و وظیفه تنظیم بسیاری از عملکردهای سلولی از جمله تنظیم ژن‌ها، فعال کردن یا غیرفعال کردن آنها را بر عهده دارند. محقق ارشد این مطالعه، هدف این مطالعه را ارائه یک ابزار تطبیق‌پذیر برای هدف قرار دادن قسمت‌های کدگذاری نشده DNA می داند که عملکرد ژن را تحت تاثیر قرار ندهد و امکان هدف قرار دادن جهش‌های ژنتیکی و سلول‌های مورد نظر را فراهم کند. برای اثبات قابلیت‌های این رویکرد از آن برای موش‌های نابالغی استفاده شد که ترمیم ژنوم آنها با ابزار کنونی اصلاح ژن امکان‌پذیر نبود.

پایان مطلب/

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

کلیدواژه
کلیدواژه
دسته‌بندی اخبار
دسته‌بندی اخبار
Skip Navigation Links.