ساخت دستگاه درمان سرطان پوست با تكنولوژي نوين پلاسماجت
دانش آموخته فيزيك واحد علوم و تحقيقات در پروژه پژوهشي خود، موفق به ساخت دستگاه درمان سرطان پوست با تكنولوژي نوين پلاسماجت شدند.
امتیاز:
به گزارش بنیان از روابط عمومي واحد علوم و تحقيقات ، مريم اميني دانش آموخته كارشناسي ارشد فيزيك اين واحد گفت: بروز سرطان پوست با سرعت فراواني سريعتر از ساير سرطان هاي انسان در حال افزايش است و در حال حاضر پس از سرطان ريه ، دومين دليل مرگ انسان ها از سرطان است.
وي افزود: گستردگي اين بيماري ارايه شيوه اي نوين كه علاوه بر درمان به بافت و سلول هاي سالم آسيبي نرساند را روشن مي سازد؛ درمان سرطان پوست به كمك تكنولوژي نوين پلاسما جت، علاوه بر از بين بردن سلول هاي سرطاني ، به سلول هاي سالم آسيبي نمي رساند و عوارض جانبي ندارد.
اميني خاطرنشان كرد: در اين پروژه ابتدا به طراحي و ساخت پلاسما جت با خصوصيات منحصر به فرد ومناسب براي بافت زنده كه بتواند سلول هاي سرطاني را از بين ببرد، پرداخته شد . پس از ساخت ، اين دستگاه در دو مرحله مورد آزمايش قرار گرفت.
وي ادامه داد: در مرحله اول ،اين تكنولوژي برروي محيط كشت سلول هاي سرطاني به كارگرفته شد و پس از موفقيت كامل در آزمايشات، در مرحله دوم آزمايشات برروي نمونه حيواني (موش هاي بالغ ) با موفقيت كامل انجام گرفت.
به گفته اميني ، تصويربرداري هاي انجام شده از بافت سلولي و نتايج پاتوبيولوژي نشان داده است كه تابش پلاسماجت هيچ آسيب بافتي و عوارض جانبي برروي سلول هاي سالم ندارد.
دانش آموخته واحد علوم و تحقيقات اضافه كرد: اين پروژه براي اولين بار در سطح خاور ميانه با راهنمايي و سرپرستي دكتر محمود قرآن نويس و به كارگيري تجهيزات و دستگاه هاي منحصر به فرد و بسيار پيشرفته مركز تحقيقات فيزيك پلاسما واحد علوم و تحقيقات انجام گرفت.
براساس اين گزارش، مراحل ثبت دستگاه ساخته شده توسط مراجع ذيربط دردست اقدام است.
پایان مطلب/